Θρίλερ με τη σφαγή ομήρων στην Αλγερία - Αγνοείται η τύχη 30 ατόμων - iefimerida.gr

Θρίλερ με τη σφαγή ομήρων στην Αλγερία - Αγνοείται η τύχη 30 ατόμων

Θρίλερ με τη σφαγή ομήρων στην Αλγερία - Αγνοείται η τύχη 30 ατόμων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους 100 ανέρχεται ο αριθμός των ομήρων που έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας στην Αλγερία όπου κρατούνταν από ένοπλή ομάδα ισλαμιστών. Ωστόσο εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ακόμη 30 ατόμων.

«Περίπου εκατό ξένοι πολίτες από τους 132 ομήρους που είχαν συλληφθεί όμηροι από την τρομοκρατική οργάνωση που επιτέθηκε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Τιγκαντουρίν έχουν αφεθεί ελεύθεροι», διευκρίνισε το APS, το οποίο επικαλείται πηγή της ασφάλειας.

Η τύχη των υπολοίπων - δηλαδή το αν εξακολουθούν να κρατούνται ή έχουν σκοτωθεί - δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, σημείωσε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις «αλλάζει γρήγορα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, δήλωσε παράλληλα σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με την κυβέρνηση της Αλγερίας και ήμασταν σαφείς ότι η βασική προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των ομήρων», προσθέτει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τόμι Βίτορ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα συζήτησε για την κατάσταση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον χθες, διευκρίνισε ο Βίτορ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ