ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Ολο το υπόμνημα του Ιωάννη Διώτη στον οικονομικό εισαγγελέα - iefimerida.gr

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Ολο το υπόμνημα του Ιωάννη Διώτη στον οικονομικό εισαγγελέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 11 σελίδες υπομνήματος ο Ιωάννης Διώτης προσπαθεί να πείσει τους οικονομικούς εισαγγελείς ότι δεν αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ ενώ εξηγεί πώς αντέγραψε και κατέστρεψε το πρωτότυπο στικάκι που του έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αφού εξηγεί στο υπόμνημά του ότι πήρε «με εξωυπηρεσιακό και ανεπίσημο τρόπο , χωρίς συνοδευτικά έγγραφα» το επίμαχο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ εξηγεί πώς και γιατί το αντέγραψε:

«Προκειμένου να λάβω εντολές από τον νέο υπουργό για το πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, θεώρησα ότι καλό θα ήταν να του δώσω μιαν εικόνα για το περιεχόμενο του usb. Επρεπε ως εκ τούτου να ποκτήσω και ο ίδιος μιαν ακριβέστερη ιδέα περί του περιεχομένου του.

Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με Η/Υ δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημια από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπιση του περιεχομένου του εν λόγω usb. Ενόψει τούτου, κάλεσα την δικηγόρο κ. Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτης μου, να με βοηθήσει στην μετεγγραφή του περιεχομένου του usb σε ένα άλλο, ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενο του σε στικάκι-αντίγραφο.

Για τον λόγο αυτό την παρακάλεσα να πάει η ίδια να αγοράσει ένα, στην συνέχεια δε να αντιγράψει το πρώτο στικάκι στο καινούριο που είχε αγοράσει, όπως και έπραξε».

Είδε τα ονόματα και τα ποσά και έσβησε το στικάκι

Ο κ. Διώτης εξηγεί στη συνέχεια ότι επισκόπησε τα ονόματα και τα αντίστοιχα ποσά και κρατούσε σημειώσεις.

«Μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης αυτής, τοποθέτησα σε φάκελο το ένα usb, ζήτησα δε πάλι από τη συνεργάτιδά μου κ. Μανέ να με ενημερώσει πώς γίνεται η παντελη διαγραφή του περιεχομένου του άλλου usb, στην οποία προέβην αμέσως, διότι δεν ήθελα πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε».

Ενημέρωσε τον Βενιζέλο τον Αύγουστο 2011

Ο κ. Διώτης εξηγεί στη συνέχεια πώς ενημέρωσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το περιεχόμενο του usb καθώς και για τις εξηγήσεις που έδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών ότι το στικάκι είναι παράνομης και αμφίβολης αξιοπιστίας.

«Κύριοι εισαγγελείς, επιστρέψτε μου εν κατακλείδει μια προσωπική παρατήρηση: τον τελευταίο καιρό διεσύρθην από ορισμένους ως «πλαστογράφος» και «ψεύτης». Ούτε το ένα ούτε το άλλο είμαι. Υπήρξα σε όλη μου τη ζωή απέναντι στο έγκλημα -όχι ο ίδιος εγκληματίας. Η αλήθεια είναι απλή και, αντίθετα από όσο θα ήθελαν οι εναντίον μου αυτόκλητοι μυθιστοριογράφοι, πολύ πεζή» καταλήγει ο Ιωάννης Διώτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ