«Υπόθεση ζαρντινιέρα» - Αθώοι οι έξι Αστυνομικοί που χτύπησαν τον κύπριο φοιτητή - iefimerida.gr

«Υπόθεση ζαρντινιέρα» - Αθώοι οι έξι Αστυνομικοί που χτύπησαν τον κύπριο φοιτητή

«Υπόθεση ζαρντινιέρα» - Αθώοι οι έξι Αστυνομικοί που χτύπησαν τον κύπριο φοιτητή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθώοι κρίθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς στο β' βαθμό, που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου, σήμερα, Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, που έγινε γνωστή και ως η υπόθεση της ζαρντινιέρας.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αθώωσε, κατά πλειοψηφία, τους έξι αστυνομικούς, ενώ καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών, στον καθένα, με τριετή αναστολή, τους άλλους δύο, έναν εν ενεργεία κι έναν εν αποστρατεία, για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι δύο καταδικασθέντες, στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, απολογούμενοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν τον νεαρό Κύπριο, αλλά δικαιολόγησαν τη βία λέγοντας ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, επειδή αυτός αντιδρούσε.

Η απόφαση αυτή του Εφετείου προκάλεσε την αντίδραση του Αυγουστίνου Δημητρίου ο οποίος εξέφρασε την πικρία του λέγοντας: «Εξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα».

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει στους οκτώ αστυνομικούς ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες. Οι συγκεκριμένες ποινές ήταν κατά περίπτωση με 3ετή αναστολή και εξαγοράσιμες.

Για την ίδια υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιδικάσει στον Αυγ. Δημητρίου το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον ξυλοδαρμό που έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2006.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ