Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται η «Ιερή Ελιά του Πλάτωνα» - iefimerida.gr

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται η «Ιερή Ελιά του Πλάτωνα»

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται η «Ιερή Ελιά του Πλάτωνα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν κλάπηκε τελικά η ελιά κάτω από την οποία δίδασκε ο Πλάτωνας, αλλά ένας νεκρός κορμός -από τους τρεις που είχαν φυτευτεί στη θέση της, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δίνοντας τέλος στο σίριαλ που ήθελε αγνώστους να έχουν κλέψει για καυσόξυλα το δέντρο που έκανε ομιλίες ο μεγάλος φιλόσοφος.

Η «Ιερή Ελιά του Πλάτωνα», ξεριζώθηκε τον Οκτώβριο του 1976, όταν την χτύπησε λεωφορείο. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέλαβε να φυλάξει ότι απέμεινε από τον αρχαίο κορμό, ο οποίος βρίσκεται μέχρι σήμερα σε ειδικά κατασκευασμένη προθήκη.

Στη θέση της, φυτεύτηκε νεότερο δέντρο το οποίο είχε τη μορφή τριών κορμών, διαμέτρου 30 εκ. περίπου ο καθένας. Ο απονεκρωμένος κορμός εν τέλει κλάπηκε φέτος τον Ιανουάριο, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν ανέπαφοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ