Δύο σενάρια για τους εργαζομένους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - iefimerida.gr

Δύο σενάρια για τους εργαζομένους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σπάσιμο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, στα πρότυπα της Proton Bank, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων αναμένεται να κριθεί εντός των επόμενων ωρών.

Μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας θα είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα κληθεί να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, αλλά και το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει στον ισολογισμό, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 4 δισ. ευρώ.

Για τους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - που ανέρχονται σε 3.200 - θα ισχύει ένα από τα δύο σενάρια:

  • Είτε θα απολυθούν 500 υπάλληλοι, όπως ζήτησε η Τρόικα
  • Είτε θα γίνει οριζόντια μείωση μισθών 35% ώσπου να κριθεί το μέλλον της τράπεζας

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίοι - σε ανακοίνωσή τους - έκαναν λόγο για προσχεδιασμένη εξέλιξη, τονίζοντας ότι «δεν καταθέτουν τα όπλα και συνεχίζουν τον έντιμο αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή τους», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ