Αχχιλέας Καλλάκης:Ο Ελληνας φίλος του πρίγκιπα Αλβέρτου που «άρπαξε» 1 δισ. από τράπεζες στο Λονδίνο

Η ζωή του Αχιλλέα Καλλάκη έμοιαζε βγαλμένη από ταινία. Είχε καταφέρει να κατακτήσει τα πάντα. Ηταν ο άρχοντας του λονδρέζικου real estate και κορυφαίος παίκτης του πόκερ, ωστόσο η χλιδάτη ζωή του κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα όταν το κακουργιοδικείο του Σαουθγουόρκ τον καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη με την κατηγορία της εξαπάτησης τραπεζών. Ο 44χρονος Ελληνας μαζί με τον συνέταιρο του Αλεξάντερ Γουίλιαμ είχαν καταφέρει με ψευδή στοιχεία να πάρουν τραπεζικά δάνεια ύψους 922 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποιος είναι ο Αχχιλέας Καλλάκης

Ο Ελληνας κροίσος γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1968 στο Λονδίνο. Το 1991 ανέλαβε πρόεδρος της Pacific Group of Companies σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, ενώ είχε αναλάβει διευθυντής της μεταφορικής εταιρείας Global Transport. Παράλληλα ανέλαβε τη ναυτιλιακή εταιρεία Pacific Maritime και το 1994 την Bernouli Trust corporation.

Το 1997 διετέλεσε διευθυντής στο υπουργείο Εμπορίου στο Λονδίνο και το 1989 ιδρύει την Ocean Group USA που ασχολείται με κτηματομεσιτικά ζητήματα. Το 2010 είχε δείξει ενδιαφέρον για να αποκτήσει την ομάδα Formula 1 της Honda.

Ο ίδιος λάτρευε το πόκερ και ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες πόκερ στον κόσμο με συμμετοχές σε μεγάλα πρωταθλήματα, ενώ πριν από μικρό χρονικό διάστημα

Η δράση του βασιλιά του real estate

Μέσα σε πέντε χρόνια ο Αχιλλέας Καλλάκης είχε καταφέρει να κάνει να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του real estate στο Λονδίνο. Μαζί με τον συνέταιρο του είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σχεδόν ένα δισ. ευρώ από τράπεζες προκειμένου να επενδύσουν σε πανάκριβα ακίνητα, ενώ το μεγάλο τους σχέδιο ήταν να μετατρέψουν ένα φέριμποτ σε υπερπολυτελές σούπεργιοτ.

Όπως αναφέρει και η Espresso στην κατοχή τους είχαν μεταξύ άλλων το κτίριο της Telegraph Group στη Victoria που στοίχισε 225 εκ. λίρες το 2007, αλλά και τα κτίρια Apollo, Lunar House στο Croydon που στοίχισαν το 2006 21 εκατ. λίρες. Ο Καλλάκης είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στη λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου και έμοιαζε ανίκητος.

Κατάφερε να γίνει κολλητός του πρίγκιπα Αλβέρτου

Φυσικά όσο το όνομα του 44χρονου ακουγόταν στα πηγαδάκια της βρετανικής και όχι μόνο ελίτ, ο Καλλάκης γινόταν και αποδεκτός από τα μέλη της και είχςε μπει δυναμικά στους κύκλους του jet set. Μάλιστα κατάφερε να προσεγγίσει και να κάνει παρέα με τον πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτο -έκαναν ταξίδια και πήγαιναν μαζί σε εκδηλώσεις-. Και δεν σταμάτησε εκεί αφού ο δαιμόνιος Ελληνας κατάφερε να πείσει τον Αλβέρτο να τον εντάξει στις εταιρείες του. Μάλιστα ο Καλλάκης έγινε μέλος του ιδρύματος Prince Albert of Monaco Foundation.

Μαζί είχουν επισκεφθεί και το υπερπολυτελές θέρετρο «Royal Mulu», του ζάπλουτου κυβερνήτη της επαρχίας Σαραβάκ στη Μαλαισία, ως επίσημοι καλεσμένοι.

Ακόμα και τον σουλτανάτο του Μπρουνέι είχε καταφέρει να προσεγγίσει και από το Απρίλιο του 2007 έως και τον Απρίλιο του 2008, διατέλεσε πρόξενος του Σαν Μαρίνο για λογαριασμό του. Στη συνέχεια διορίστηκε πρόξενος σου Σαν Μαρίνο στην Ελλάδα.

Το 2008, είχε προσφέρει ένα τεράστιο ποσό στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, ενώ στη βίλα του στο νησί συχνά φιλοξενούσε πρόσωπα της διεθνούς υψηλής κοινωνίας, όπως ο αδελφός του πρίγκιπα Καρόλου, Έντουαρντ, ο πρωθυπουργός του Σαν Μαρίνο.

Η πτώση του Ελληνα μπον βιβέρ

Τελικά όμως τα κόλπα, οι απάτες και η χλιδάτη ζωή του Καλλάκη δεν κράτησαν για πολύ, ο ίδιος και ο συνεργάτης του καταδικάστηκαν για απάτη που αφορούσε την εξασφάλιση δανείων από την Allied Irish Banks με την παρουσίαση ψευδών εγγυήσεων από εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Παρόμοιες παράνομες πρακτικές διήρκεσαν επί μια πενταετία με αποτέλεσμα τη σύναψη μεγάλων δανείων, με ποσά μεγαλύτερα από την αξία των ακινήτων που αγόραζαν οι Καλλάκης και Γουίλιαμς.

Η αρχή της πτώσης της αυτοκρατορίας του ξεκίνησε όταν η τράπεζα υποψιάστηκε την απάτη όταν έμαθε πως ο Καλλάκης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για απάτη με το όνομα Στέφανος Κολλάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ