Τσίπρας: Λειτουργείτε με όρους μαφίας, ρίχνετε στα σκυλιά τον Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Τσίπρας: Λειτουργείτε με όρους μαφίας, ρίχνετε στα σκυλιά τον Παπακωνσταντίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής και επιχείρησε αρκετές φορές να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και τον πρωθυπουργό με συνεχείς αναφορές στη στάση του αναφορικά με τις ευθύνες Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως το πολιτικό σύστημα λειτουργεί σαν ομερτά και με όρους μαφίας, ρίχνοντας στα σκυλιά τον τον πιο αδύναμο κρίκο, τον κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατούσε στο πολιτικό σύστημα σημείωσε: «Η διαφθορά θέλει δύο, είναι σαν το ταγκό, αυτόν που δωροδοκείται και αυτόν που δωροδοκεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις «κατηγορίες» που δέχθηκε από τον κ. Βενιζέλο για την επαφή που είχε με τον κ. Σόιμπλε, λέγοντας πως τους ενοχλεί που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πει πως δεν έχει μόνο η Ελλάδα εκκρεμότητες απέναντι στη Γερμανία, αλλά έχει και η Γερμανία απέναντι στη χώρα μας, εννοώντας το κατοχικό δάνειο και την υπόθεση της SIEMENS.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως εξεπλάγην από την αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι είναι φυσιολογικό κάποιος που έχει διατελέσει υπουργός να κρατά αντίγραφο κρίσιμων ζητημάτων στο γραφείο του και να μην το έχει καταθέσει όταν φεύγει από τη θέση του.

«Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ομολογούσε ότι κατέχει σημαντικά στοιχεία για την άμυνα της χώρας και από κάτω το κοινό θα χειροκροτούσε» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Υποστήριξε επίσης πως ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να ζητήσει ο ίδιος να συμπεριληφθεί στην επιτροπή για να αποδείξει την αθωότητά του, «όπως ο λαός λέει ''καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται''».

Πέραν του κ. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι ανεξήγητη η στάση του πρωθυπουργού που απουσιάζει σε μια ακόμα κρίσιμη συνεδρίαση και προσφέρει πλήρη κάλυψη στον κ. Βενιζέλο» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «ελπίζει» στη διενέργεια εκλογών από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Όλοι γνωρίζουν ότι επιθυμούμε διακαώς την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά ποτέ δεν συνδέσαμε την ψηφοφορία για τη σύσταση επιτροπής με την πτώση της κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «η επίμονη απαίτηση προς τους δύο εταίρους του να τον προστατεύσουν τον εκθέτει» ενώ τον κατηγόρησε ότι αισθάνεται ανασφάλεια έπειτα από τις διαφορετικές προτάσεις του κ. Βενιζέλου για τις κάλπες.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί σκευωρίας, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη δικογραφία Πεπόνη-Μουζακίτη η οποία είχε διαβιβασθεί στη Βουλή στις αρχές Νοεμβρίου και πρόσθεσε ότι «μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ»

Αναφερόμενος στην ιστορία του 1989 ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε «ανασύρατε από τη μνήμη σας το 1989, αλλά ξεχνάτε ορισμένες λεπτομέρειες, εσείς κυβερνάτε με τον κ. Σαμαρά και τον κ Κουβέλη οι οποίοι ήταν τότε υπουργοί της κυβέρνησης που αντικατέστησε το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε «εσείς καταντήσατε το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας».

Κάλεσε, επίσης, και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει αν «θα καλύψει ο Σαμαράς αυτούς που κράτησαν το στικάκι , αυτούς που πήραν τη λίστα μαζί τους και δεν ενημέρωσαν; Θα καλύψει ο κ, Σαμαράς τον υπουργό που δεν έκρινε σκόπιμο σε καμία εκ των συνεδριάσεων να τον ενημερώσει;».

«Ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να σιωπά ούτε να καλύπτει. Η ακατανόητη στάση του δημιουργεί την εντύπωση ότι συμπεριφέρεται σαν να καταβάλλει πολιτικό τόκο στον κ. Βενιζέλο για την πρωθυπουργοποίησή του» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών είναι να μην περάσει η συγκάλυψη του σκανδάλου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε «Και οι έξω σας έχουν πάρει χαμπάρι και έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν έχετε καμία αξιοπιστία και αυτοί στα βράχια θα σας πετάξουν».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει και εξεταστική επιτροπή όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας «για να αποδοθούν και πολιτικές ευθύνες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ