Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» - iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως περίπου σε ένα μήνα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων που δεν μπορούν να αποπληρωθούν από τους πολίτες έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθανάσιος Σκορδάς.

«Αυτές τις ημέρες θα έχουμε μία απάντηση από την Tρόικα με σχόλια ή παρατηρήσεις σχετικά με την πρόταση που έχουμε συμφωνήσει με την Ένωση Τραπεζών και τις καταναλωτικές ενώσεις για τα "κόκκινα δάνεια" και ανάλογα με το ποιο θα είναι το μήνυμα από αυτή την πλευρά, θα πάμε στο επόμενο βήμα» υποστήριξε στη συνέντευξή του στο Βήμα FM ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

O κ. Σκορδάς υπογράμμισε πως πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η νέα δόση που θα ρυθμιστεί να μην ξεπερνά το 1/3 του εισοδήματος του δανειολήπτη, αν έχει εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ και αν αυτό έχει μειωθεί κατά 35% τα τελευταία δυο χρόνια.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να «μπουν» επίσης όσοι είναι άνεργοι, μακροχρόνια πάσχοντες και γενικά ειδικές ομάδες πληθυσμού, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός θα αλλάξει η μορφή λειτουργίας του «Τειρεσία», καθώς «δεν θα μπαίνει κάποιος για μια επιταγή στη λίστα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ