Economist: Ο Τσίπρας φιλοδοξεί το 2013 να γίνει «πολιτικός ευρωπαϊκού κατεστημένου» - iefimerida.gr

Economist: Ο Τσίπρας φιλοδοξεί το 2013 να γίνει «πολιτικός ευρωπαϊκού κατεστημένου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άρθρο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Economist που αναφέρεται στις διεθνείς επαφές του και το προφίλ που θέλει να διαμορφώσει.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «O Tσίπρας στο Βερολίνο», και υποστηρίζει πως με τις επαφές που κάνει στο εξωτερικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «φιλοδοξεί να γίνει το 2013 ένας πολιτικός του ευρωπαϊκού κατεστημένου».

«Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα τολμηρό βήμα, από τότε που το κόμμα του έγινε αντιπολίτευση στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ο 38χρονος πολιτικός ηγέτης εμφανίστηκε ένα τόνο λιγότερο επικριτικός απέναντι στους ξένους πιστωτές» υποστηρίζει ο Economist.

«Στη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, στις 14 Ιανουαρίου, ο Τσίπρας παρουσίασε με ευγένεια μία λίστα αιτημάτων, μεταξύ των οποίων λιγότερα μέτρα λιτότητας για τους Έλληνες που υποφέρουν αλλά και την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από την γερμανική κυβέρνηση», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Παράλληλα, στο κείμενο σχολιάζεται και το επόμενο ταξίδι του κ. Τσίπρα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Το επόμενο ταξίδι του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στα τέλη Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον και οι φιλοδοξίες του για το 2013 είναι να καθιερωθεί ως ένας πολιτικός του ευρωπαϊκού πολιτικού κατεστημένου», σημειώνοντας πως «για να συμβεί όμως αυτό, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να έχει πείσει νωρίτερα την ακροαριστερή πτέρυγα του κόμματός του, ώστε να συμπορευτεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, στο άρθρο γίνεται αναφορά και στο σκηνικό βίας που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, με τις επιθέσεις με γκαζάκια και τους πυροβολισμούς στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. «Την ώρα που ο Τσίπρας ήταν στο Βερολίνο, αυτοσχέδιες βόμβες έσκαγαν έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, τοπικά γραφεία της Ν.Δ. και τα σπίτια πολλών Αθηναίων δημοσιογράφων, ενώ ένας κουκουλοφόρος με Καλάσνικοφ πυροβόλησε εναντίον των κεντρικών γραφείων της ΝΔ τις πρωινές ώρες της 14ης Ιανουαρίου. Μια σφαίρα μάλιστα καρφώθηκε στο πρώην γραφείο του ηγέτη του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, το γραφείο του οποίου βρίσκεται πλέον στη πρωθυπουργική κατοικία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ