Λαγκάρντ στο MEGA: Όλα κρίνονται από την Ελλάδα - Ελπίζω ότι θα τα καταφέρει - iefimerida.gr

Λαγκάρντ στο MEGA: Όλα κρίνονται από την Ελλάδα - Ελπίζω ότι θα τα καταφέρει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ικανοποιημένη από την εξέλιξη που είχε για την Ελλάδα το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμφανίστηκε η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, που υπογράμμισε πως το θέμα της «λίστας» είναι πλέον πολιτικό και όχι οικονομικό ζήτημα.

Η κυρία Λαγκάρντ που μίλησε στον δημοσιογράφο του MEGA Μιχάλη Ιγνατίου τάχθηκε υπέρ της Ελλάδας και δήλωσε πως ελπίζει ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη που τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΝΤ ενέκριναν σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) το πρωί την πρώτη και τη δεύτερη αξιολόγηση. Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει όλα τα συστατικά για να καθορίσει τη μοίρα της».

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δείξει ότι θα τη στηρίξουν κι ότι θα σταθούν στο πλευρό της επεκτείνοντας τη χρηματοδότηση εάν αυτό χρειαστεί υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό να διασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα θα παραμείνει σε τροχιά και θα αποδώσει αποτελέσματα που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη σε θέσεις εργασίας και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας» συμπλήρωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Αναφερόμενη στις κινήσεις που κάνει η νέα κυβέρνηση τόνισε: «Έχουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα και θέλουμε φιλόδοξη εφαρμογή. Έχουμε καλές σχέσεις συνεργασίας με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών οι οποίοι επιδιώκουν την εφαρμογή του προγράμματος με μεγάλο ενθουσιασμό».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την περιβόητη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», υπογράμμισε πως «την έδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών όταν της την ζήτησε προκειμένου να βοηθήσει στην αναζήτηση πόρων» και πως πλέον θεωρεί ότι το θέμα είναι πλέον πολιτικό και όχι οικονομικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ