Ελληνορωσικός «πόλεμος» για τη ΔΕΠΑ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ελληνορωσικός «πόλεμος» για τη ΔΕΠΑ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ

Ελληνορωσικός «πόλεμος» για τη ΔΕΠΑ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περί τα Απριλίου θα γίνει γνωστό που θα καταλήξει η ΔΕΠΑ η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Η πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου σε ιδιώτες ωστόσο, φαίνεται να προκαλεί και γεωπολιτικές παρενέργειες, αφού όπως όλα δείχνουν, οι Αμερικανοί πιέζουν την ελληνική πλευρά να πουλήσει την εταιρεία σε δυτικούς επενδυτές και όχι σε Ρώσους, οι οποίοι όμως προσφέρουν το υψηλότερο τίμημα για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες που δεν έδειξαν ενδιαφέρον για την ΔΕΠΑ παρακολουθούν αμήχανες την υπόθεση ιδιωτικοποίησης της εταιρείας αερίου να εξελίσσεται σε ένα ελληνορωσικό πόλεμο.

Επί του παρόντος, στη συνεδρίαση του ΤΑΪΠΕΔ αποφασίστηκε ότι και οι πέντε φορείς, που είχαν υποβάλει ενδεικτικές προσφορές για την αποκρατικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ, προχωρούν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, οι πέντε φορείς που υπέβαλαν ενδεικτικές προσφορές και προχωρούν στην τελική φάση, είναι οι εξής:

  • Gazprom για τη ΔΕΠΑ
  • M&M GasCo για τη ΔΕΠΑ (Μυτιληναίος – Motor Oil)
  • Negusneft (Sintez Group) για την ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ
  • PPF & ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ΔΕΣΦΑ
  • Socar για την ΔΕΣΦΑ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ