«Έξι μηνες στην αναμονή για μία απλή εγχείρηση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ» - iefimerida.gr

«Έξι μηνες στην αναμονή για μία απλή εγχείρηση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ»

«Έξι μηνες στην αναμονή για μία απλή εγχείρηση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό σε νοσοκομείο του ΕΣΥ επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου, καταγγέλλοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν από 6 μήνες έως 1 χρόνο για να υποβληθούν σε μία απλή εγχείρηση.

Ο Παπαστεργίου, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία», που πραγματοποιήθηκε μπροστά στα γραφεία της 4ης ΥΠΕ στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών, δήλωσε: «Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η διαφθορά στα νοσοκομεία συνεχίζεται. Ζητούμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των διοικητών των νοσοκομείων, των διευθυντών κλινικών και των υπαλλήλων που εμπλέκονται με τις προμήθειες»

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ κατήγγειλε επίσης ότι στη Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει παιδίατρος του ΕΣΥ, ενώ τα μαιευτήρια δεν έχουν μαιευτήρες και πολλά χειρουργεία έχουν έλλειψη σε αναισθησιολόγους.

«Αν διακομιστεί κάποιος με έμφραγμα στο νοσοκομείο "Παναγία" δεν υπάρχει εργαστήριο για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Θα πρέπει ο ασθενής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" με ασθενοφόρο, αν υπάρχει ασθενοφόρο και αν έχει οδηγό. Το Ιπποκράτειο δεν έχει στεφανιογράφο , το ΑΧΕΠΑ δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, τρεις κλινικές του "Παναγία" θα μεταφερθούν σε χώρους του "Αγιος Παύλος" που είναι επικαλυμμένοι με αμίαντο. Η συγχώνευση των κλινικών γίνεται κυριολεκτικά στο "πόδι" χωρίς να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες» επισημαίνει ο Παπαστεργίου.

Στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Δεβλιώτης: «Καταθέσαμε ψήφισμα με τα αιτήματά μας σε συνεργάτη του υπουργού γιατί ο ίδιος απουσίαζε και ζητήσαμε να συναντηθούμε μαζί του μια άλλη μέρα προκειμένου να του εξηγήσουμε την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ