Κουμανταρέας εναντίον του γιου του Μάνου Χατζιδάκι: Είναι ντροπή - iefimerida.gr

Κουμανταρέας εναντίον του γιου του Μάνου Χατζιδάκι: Είναι ντροπή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άναυδος από την επίθεση που εξαπολύει ο υιοθετημένος γιος του κορυφαίου συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι στην Ορχήστρα των Χρωμάτων – δημιούργημα του συνθέτη- δηλώνει ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας και επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Με αφορμή υπόνοιες που άφησε σε συνέντευξή του ο Γιώργος – Χατζιδάκις – Θεοφανόπουλος μιλώντας ανενδοίαστα για διαπλεκόμενους που πήραν δάνεια στο όνομα του Χατζιδάκι και εξευτέλισαν την ορχήστρα χρησιμοποιώντας ως όχημα προσωπικών επιδιώξεων, ο Μένης Κουμανταρέας υπερασπίζεται την τιμή και το έργο των καταξιωμένων ανθρώπων που ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις επέλεξε να συνεχίσουν το όραμα της ορχήστρας.

Επιπλέον ο συγγραφέας, στην επιστολή του στην Καθημερινή, αναφέρει ότι η αντίληψη του κυρίου Χατζιδάκι-Θεοφανόπουλου περί της κληρονομιάς του έργου του Χατζιδάκι θυμίζει «τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάποιους από τους Πτολεμαίους και τους Λαγίδες». Προσθέτει ότι η αντίληψή του ότι μόνο ο ίδιος εφαρμόζει και τηρεί το πνεύμα του δημιουργού οδηγεί συχνά σε παρεξηγήσεις «π.χ. Η απομάκρυνση τραγουδιστρικών όπως η Έλλη Παπσπαλά, επειδή ο συνθέτης έτυχε να βρίσκεται σ διάσταση κατά το χρόνο του θανάτου του. Δεν γνωρίζει ότι αυτά συμβαίνουν συχνά μεταξύ καλλιτεχνών και ότι αυτοί μαλώνουν σαν παιδιά και μετά τα ξαναβρίσκουν;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ