Στις χώρες «μέσης επικινδυνότητας» κατατάσσεται η Ελλάδα - iefimerida.gr

Στις χώρες «μέσης επικινδυνότητας» κατατάσσεται η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχετικά ασφαλή προορισμό, αλλά με υποσημειώσεις, θεωρεί την Ελλάδα η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σε δημοσίευμά της με τίτλο «Οι πλέον επικίνδυνες χώρες του κόσμου», όπου τονίζεται ότι οι διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις αποτελούν τις βασικές δυσκολίες για τους τουρίστες.

Η εφημερίδα επικαλούμενη τον Risk Map της βρετανικής εταιρείας Control Risk κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες μέσης επικινδυνότητας μαζί με τις Κροατία, Τουρκία, Αλβανία,Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά και τη Νότια Ιταλία, ενώ τις υψηλότερες θέσεις καταλαμβάνουν οι χώρες της Βόρειας Αμερικής, η Αυστραλία, η Ελβετία, η Σλοβενία και οι σκανδιναβικές χώρες.

Οσον αφορά τις ταξιδιωτικές οδηγίες το δημοσίευμα παραπέμπει στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών όπου αναφέρονται συγκεκριμένες πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτές, στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχουν συχνά σύντομες κινητοποιήσεις, αλλά και γενικές απεργίες και διαδηλώσεις, που πιθανόν να παρακωλύουν την κυκλοφορία, τις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς και τις πτήσεις και τα δρομολόγια των πλοίων. Στους Αυστριακούς τουρίστες συνιστάται να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις -που, όπως σημειώνεται, περιορίζονται, ως επί το πλείστον, στις μεγάλες πόλεις- καθώς μπορεί να υπάρξουν έκτροπα.

Ακόμη, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, εφιστώντας την προσοχή για παράνομους μετανάστες που επιβιβάζονται κρυφά σε οχήματα και πλοία, ενώ στη συνέχεια γίνεται λόγος για τον κίνδυνο κλοπής προσωπικών αντικειμένων, αλλά και για πιθανές επιθέσεις, που σημειώνονται όλο και πιο συχνά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε δημόσια κτίρια και πρόσωπα, και οι οποίες, όμως, δεν στρέφονται κατά των τουριστών.

Στην αντίπερα όχθη το Ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών στις συστάσεις του προς του ταξιδιώτες προς την Ελλάδα κάνει αναφορά για το τελευταίο κύμα βίας και τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών κομμάτων και τραπεζικών καταστημάτων.

Τονίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας,ωστόσο, εξαιτίας της μεγάλης δυσαρέσκειας που επικρατεί στη χώρα και τις μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις συνιστά στους ενδιαφερομένους να ενημερώνονται για τις ειδήσεις προτού ταξιδέψουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ