Τα χόμπιτ υπήρξαν πραγματικά – Ισχυρές ενδείξεις έφεραν στην επιφάνεια ερευνητές - iefimerida.gr

Τα χόμπιτ υπήρξαν πραγματικά – Ισχυρές ενδείξεις έφεραν στην επιφάνεια ερευνητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσο οι λάτρες των ταινιών επιστημονικής φαντασίας ερίζουν για το ποια ταινία Χόμπιτ είναι η καλύτερη, ανθρωπολόγοι συζητούν το ενδεχόμενο τα λείψανα που βρέθηκαν προ μίας δεκαετίας στην Ινδονησία να αποτελούν σοβαρή ένδειξη ότι τα Χόμπιτ υπήρξαν πραγματικά, αναφέρει το Popular Science.

Συγκεκριμένα, το 2003, ερευνητές ανακάλυψαν, στη νήσο Φλόρες της Ινδονησίας, ηλικίας 18.000 ετών λείψανα γυναίκας της οποίας το κρανίο ήταν το ένα τρίτο του ανθρώπινου, μαζί με άλλα λείψανα εννέα ανθρωποειδών όντων ύψους ενός μέτρου.

Η προέλευση των χόμπιτ έχει γίνει η αιτία έντονων επιστημονικών συζητήσεων, με τους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κατηγορία Ανθρωπίδων πιο κοντά στον Homo erectus παρά στον Homo sapiens, ανατρέποντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της κατεστημένης γνώσης για την ανθρώπινη εξέλιξη.

Τα εν λόγω «χόμπιτ» ανήκουν στην κατηγορία Homo floresiensis, από το όνομα του νησιού, στο οποίο υπολογίζεται ότι έφτασαν πριν από 1.000.000 χρόνια και αφανίστηκαν πριν από 17.000 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ