Εξώφυλλο στο Ιταλικό Vanity Fair ο γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου [εικόνα] - iefimerida.gr

Εξώφυλλο στο Ιταλικό Vanity Fair ο γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου [εικόνα]

Εξώφυλλο στο Ιταλικό Vanity Fair ο γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά στα δεδομένα του Βατικανού, ο Γκέοργκ Γκανσβάιν αρχιεπίσκοπος και προσωπικός γραμματέας του πάπα Βενέδικτου, έγινε εξώφυλλο στο Ιταλικό Vanity Fair και τα μέσα ενημέρωσης τον αποκαλούν «Πανέμορφο Τζορτζ»

Το περιοδικό κυκλοφορεί σήμερα και στο εξώφυλλό του εμφανίζεται ο 56χρονος αρχιεπίσκοπος χαμογελαστός με λαμπερά μπλε μάτια υπό τον τίτλο «Πατέρας Γκέοργκ - Δεν είναι αμαρτία να είσαι όμορφος»

Οι κολακευτικές αναφορές και τα λογοπαίγνια για την «θεϊκή» ομορφιά του ποικίλλουν, με το περιοδικό να τον αποκαλεί «Τζορτζ Κλούνι του Αγίου Πέτρου», ενώ εξηγεί ότι φιλοξενεί το συγκεκριμένο αφιέρωμα για να τιμήσει την πρόσφατη ανάδειξή του σε αρχιεπίσκοπο ως αναγνώριση της ολοένα και αυξανόμενης εξουσίας του στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ωστόσο εκπρόσωπος του περιοδικού διευκρινίζει ότι ο Γκάνσβαϊν δεν παραχωρεί συνέντευξη στο περιοδικό, ούτε πόζαρε για την φωτογραφία του εξωφύλλου, αλλά πρόκειται απλώς για μεγέθυνση μίας υπάρχουσας φωτογραφίας του.

Ο Γκάνσβαϊν, Γερμανός κι εκείνος όπως ο πάπας, διετέλεσε προσωπικός γραμματέας του από τότε που εκείνος εξελέγη επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας το 2005, ενώ έγινε αρχιεπίσκοπος στις αρχές του μήνα.

Ωστόσο, θα διατηρήσει την θέση του γραμματέα, γεγονός που θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για το ποιος θα έχει πρόσβαση στον 85χρονο πάπα.

Εξώφυλλο στο Ιταλικό Vanity Fair ο γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ