Ξημεροβραδιάζονται στη ΔΟΥ Καρύστου για να μη τους την πάρουν

Υπό καθεστώς κατάληψης βρίσκεται το κτίριο της ΔΟΥ Καρύστου, όπου στεγάζεται η εφορία της περιοχής και ο κάτοικοι αφού έχτισαν την πόρτα ξημεροβραδιάζονται μπροστά για να αποτρέψουν τη μεταφορά της.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη μεταφορά της εφορίας 125 χλμ μακριά , στην Χαλκίδα, υποστηρίζοντας πως μία τέτοια ενέργεια, εκτός από την ταλαιπωρία, θα «νεκρώσει» και την περιοχή τους. Νωρίτερα, αλυσόδεσαν την πόρτα, τοποθέτησαν πλάκες Καρύστου και έχτισαν την είσοδο.

Η ΔΟΥ Καρύστου από ίδρυσής της το 1930 εξυπηρετεί την περιοχή από Αλμυροπόταμο μέχρι και Καβοντόρο συνολικού πληθυσμού 16.000 κατοίκων και οι κάτοικοι διαμρτύρονται γιατί τους επιβάλλεται η μεταφορά στην ΔΟΥ Χαλκίδας ή η ΔΟΥ Κύμης που πρόκειται να εξυπηρετήσουν την περιοχή της Νοτίου Ευβοίας και απέχουν 125 χλμ. από την Κάρυστο.

Η απόσταση από τα απομακρυσμένα χωριά του Καβοντόρου πλησιάζει τα 200 χλμ. Η απόσταση Καρύστου – Χαλκίδας, καλύπτεται με αυτοκίνητο σε 2,5 ώρες και με ΚΤΕΛ σε 3,5 ώρες ενώ για την ΔΟΥ Κύμης δεν υπάρχει ούτε ανταπόκριση του ΚΤΕΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ