Ελλάδα και Σενεγάλη μαζί στον πάτο της λίστας των διεφθαρμένων χωρών - iefimerida.gr

Ελλάδα και Σενεγάλη μαζί στον πάτο της λίστας των διεφθαρμένων χωρών

Ελλάδα και Σενεγάλη στην ίδια θέση στη λίστα των διεφθαρμένων– 117ες μεταξύ 177
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρό έλλειμμα στην εφαρμογή των νόμων, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην απελευθέρωση των αγορών παρουσιάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη οικονομικής ελευθερίας που παρουσιάζει η Wall Street Journal με αφορμή την έκθεση του Heritage Foundation στην Ουάσιγκτον.

Μεταξύ 177 χωρών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 117η θέση κάτω από τη Σενεγάλη και μια θέση πάνω από το Μαλάουι. Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να διανύει μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και πολιτικής ρευστότητας, χρειάζονται τολμηρές πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, να ενισχυθεί η ευελιξία της αγοράς εργασίας και να καταπολεμηθεί η συστημική διαφθορά».

Η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει η Ελλάδα είναι 55,4, όπως και πέρυσι, στην κλίμακα 1-100. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 59,6 και ο ευρωπαϊκός 66,4. Μεταξύ των 43 χωρών της Ευρώπης που εξετάζει η έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 40η θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ