«Ναι» από την Επιτροπή για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Χριστογιάννη

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη, αποφάσισε να προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Σε βάρος του βουλευτή είχε κατατεθεί μήνυση για παράβαση καθήκοντος την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα αντινομάρχη Πιερίας.

Η Επιτροπή δέχτηκε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ. Χριστογιάννης από τον μηνυτή του, δεν έχουν σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα - και με δεδομένο ότι διαπράχθηκαν πριν την εκλογή του, θα προτείνει στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Δεν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία του Σίμου Κεδίκογλου

Διαφορετική υπήρξε η κατάληξη της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση, που υπέβαλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος ενάντια στον υπουργό Επικρατείας, Σίμο Κεδίκογλου, για δηλώσεις που είχε κάνει ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Στην περίπτωση αυτή η Επιτροπή αποφάσισε να επιστρέψει το σχετικό εισαγγελικό έγγραφο, για τυπικούς λόγους (διαδικασία που ακολουθείται για τους υπουργούς) αλλά και λόγω της πολιτικής φύσης της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών.

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Πιπιλή

Τέλος, για μήνυση πολίτη κατά της Φωτεινής Πιπιλή, για πολεοδομική παραβίαση, η Επιτροπή ανέβαλε την συζήτηση με δεδομένη και την απουσία της βουλευτού στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ