WC–TV: Το μεγάλο λάθος στο καινούργιο «Sex & The City» - Τα Ημερολόγια της Κάρι» (βίντεο) - iefimerida.gr

WC–TV: Το μεγάλο λάθος στο καινούργιο «Sex & The City» - Τα Ημερολόγια της Κάρι» (βίντεο)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, ζήτησε να παίξει τη Σαμάνθα κι όταν τον απέρριψαν, βρήκε τη νέα σειρά που ξεκίνησε χτες το βράδυ, χάλια.

Υπάρχει κάποιος που στ' αλήθεια ενδιαφέρεται να μάθει τις εφηβικές περιπέτειες της Κάρι Μπράντσοου; Το πρωτότυπο «Sex & The City», παρά τη φρικαλέα του κινηματογραφική κατινίστικη κατάληξη υπήρξε στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του όχι μόνο ένα τηλεοπτικό ορόσημο αλλά ένα πραγματικό κοινωνικό φαινόμενο που διαμόρφωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την pop εκδοχή της απελευθερωμένης γυναικείας σεξουαλικότητας. Ενίοτε με λάθος τρόπο, εφ' όσον πολλές γυναίκες άρχισαν να αποκτούν μια μιμητικά ανεξέλεγκτη gay camp συμπεριφορά στα όρια της καρικατούρας.

Αναμφισβήτητη η συμμετοχή του στο τολμηρό «άνοιγμα» της τηλεοπτικής γλώσσας και της προχωρημενιάς, όμως από το 1998 μέχρι σήμερα έχουν περάσει δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Που ναι, σημαίνει ότι οι 25 άρες, 25άρηδες εκείνης της εποχής, είναι σήμερα στα 40 τους, και προφανώς το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να ξαναπιάσουν τον μίτο της ιστορίας της Κάρι Μπράντσοου, από την εποχή της λυκειακής της παρθενιάς.

Επομένως ποιοι μένουν; Οι σημερινοί ούτε καν 25άρηδες, αλλά 17άρηδες και μάλλον 17άρες, που καλούνται να καταναλώσουν σε εφηβική version, ξαναζεσταμένο φαγητό με τη μορφή τηλεοπτικού prequel, το οποίο ξεκάθαρα προέκυψε μόνο και μόνο για τα φράγκα συν κάποιοι χαροκαμένοι μανιακοί που πάντα υποκύπτουν στον παράγοντα «νοσταλγία».

Τα πάντα σε αυτό εδώ το «Sex & The City» που ονομάζεται «The Carrie Diaries» και ξεκίνησε την προβολή του από το νεανικό κατά κύριο λόγο κανάλι CW (καμία σχέση με τη στήλη που ονομάζεται WC -δηλαδή Βεσέ- TV), τη Δευτέρα το βράδυ μοιάζουν λάθος. Ή μάλλον μοιάζουν βγαλμένα από ένα άλλο σύμπαν, πιο κοντινό σε αυτό άλλων δημοφιλών σίριαλ του καναλιού όπως τα καινούργια «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», παρ' όλο που πίσω από το ομότιτλο βιβλίο, βρίσκεται η ίδια συγγραφέας, η Κάντας Μπούσνελ, μετρώντας αχνιστά δολαριάκια.

Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του '80 με την Κάρι στην τελευταία τάξη του λυκείου, να ανακαλύπτει τη φιλία, το σεξ, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και όλα τα ερωτηματικά γύρω από αυτές που αργότερα θα την καταστήσουν μια επιτυχημένη αρθογράφο. Όχι τυχαία πίσω από την παραγωγή του βρίσκονται οι δημιουργοί του «Gossip Girl». Το ακριβές έτος είναι 1984, ο Ρίγκαν έχει μόλις επανεκλεγεί, το MTV καθορίζει τη μόδα και τη μουσική και ναι, η Κάρι είναι ακόμα παρθένα και ζει στο Κονέκτικατ με την προβληματική νεότερη αδερφή της και τον μπαμπά της λίγο μετά το θάνατο της μητέρας της. Τον ποιον;

Στο 17ο επεισόδιο του 4ου κύκλου του αυθεντικού Sex & The City, έχουμε μάθει ότι η Κάρι μεγάλωσε με τη μαμά της όταν ο μπαμπάς της τους παράτησε. Κάτι που δε φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους δημιουργούς αυτής εδώ της σειράς (όπως και πολλά άλλα πράγματα). Εκτός κι αν τελικά τα «The Carrie Diaries» είναι στην πραγματικότητα μια σειρά επιστημονικής φαντασίας σε ένα παράλληλο σύμπαν με μια άλλη Κάρι, κάτι που εξηγεί και το γιατί η στρογγυλοπρόσωπη πρωταγωνίστρια Άννα Σοφία Ρομπ, δε μοιάζει σε τίποτα με κάποια που θα μπορούσε να μετεξελιχθεί στην Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Το Sex & The City ήταν μια ενήλικη κωμική σειρά που την παρακολουθούσαν άνετα και τα δύο φίλα, με ενήλικο ακατάλληλο χιούμορ, σεξ, σχέσεις και μόδα. Και τα τρία αυτά στοιχεία απουσιάζουν θριαμβευτικά από αυτήν την εκδοχή και έχουν αντικατασταθεί από ζαχαρώδες χαμηλών θερμίδων υποκατάστατο ρετρό χαριτωμενιάς. Η μόδα εκ των πραγμάτων ανήκει σε μια εποχή που δε διακρίθηκε για την καλογουστιά της, οι σχέσεις εξελίσσονται στην εποχή της «Κουκλίτσας με τα Ροζ» όσο για το σεξ, δεν είμαι ιδιαίτερα σίγουρος για το κατά πόσο οι παραγωγοί θα μετατρέψουν εν μία νυκτί την παρθένα σε «παρτόλα».

Με έναν άτσαλο και βεβιασμένο σεναριακά τρόπο, εξηγούνται μερικά από τα μετέπειτα χαρακτηριστικά της περσόνας της Κάρι για να μην ξεχάσουμε και ποιας σειράς παρακολουθούμε το prequel. Μοναδικά μέχρι στιγμής ενδιαφέροντα στοιχεία, η μύηση της Κάρι στη νυχτερινή σκηνή του Μανχάταν, από τη συντάκτρια μόδας Λαρίσα, κάτι σαν τη πρωτότυπη αφροαμερικάνικη εκδοχή της Σαμάνθα και η υπόσχεση των παραγωγών πως στα επόμενα επεισόδια το σόου θα πάρει φωτιά.

Δεν ξέρω αν εννοούν ότι θα αυτοφλεγεί και θα καταστραφεί, πάντως πολλοί από τους Αμερικάνους κριτικούς θα το επιθυμούσαν αυτό. Η σειρά σκόραρε ένα χλιαρό 60% στο metacritic κι ένα ακόμα πιο ψυχρό 4,2 / 10 αποδοχής στο imdb μαζί με ένα μέτριο αριθμό τηλεθεατών (τερμάτισε τελευταίο στη ζώνη των 8 απέναντι στον ανταγωνισμό) που μπορεί να φαίνεται ικανοποιητικός όσον αφορά τις συνολικές επιδόσεις του καναλιού, όχι όμως και σε σχέση με το μύθο της σειράς.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz, στο twitter ως klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ