Για αναβίωση της τρομοκρατίας, ανεργία και Τ.Τ. συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο έντονος προβληματισμός για την αναβίωση της τρομοκρατίας με τα συνεχή χτυπήματα των τελευταίων ημερών κυριάρχησε στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το τελευταίο χτύπημα κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό με τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις επιμέρους επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων και στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, δημιουργούν αμηχανία και βαρύ κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου και οι κύριοι Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης καλούνται να χαράξουν συγκεκριμένη γραμμή αντιμετώπισης τη έξαρσης των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παράλληλα, δεν έγινε -σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης- αναφορά στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ και στον αριθμό των καλπών -τρεις ή τέσσερις- που θα στηθούν την Πέμπτη στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διάσκεψη των Προέδρων δεν θα λάβει καμία απόφαση από τη στιγμή που τα κόμματα διαφωνούν και θα παραπέμψει το θέμα στην Ολομέλεια, όπου θα λυθεί με ψηφοφορία. Ενα ακόμη ζήτημα που αφορά στην υπόθεση είναι οι απόψεις περί παραγραφής, που όμως δεν αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία της υπόθεσης.

Κατά τα λοιπά, οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για την ανεργία και στις λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν για να ανατραπεί το κλίμα, ενώ αναφέρθηκαν και σε θέματα αποκρατικοποιήσεων με αιχμή του δόρατος το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στουρνάρας και Δένδιας στη σύσκεψη

Στη συνάντηση κλήθηκαν να παραστούν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις κινήσεις που κάνει το οικονομικό επιτελείο ενόψει της κρίσιμης συνάντησης του Eurogroup και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη σχετικά με τα τελευταία κρούσματα βίας και για τις μεγάλες προσπάθειες εμπέδωσης της ασφάλειας στη χώρα.

«Η ανομία από οπουδήποτε και αν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ