Qoros GQ3 - Νέα κινεζική μάρκα - iefimerida.gr

Qoros GQ3 - Νέα κινεζική μάρκα

Qoros GQ3 - Νέα κινεζική μάρκα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Qoros, είναι μια νέα κινέζικη εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2007 από την Chery Automobile, τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας και την Israel Corporation, (διεθνής εταιρεία βιομηχανικού holding), έχει έδρα στην πόλη Changshu δυτικά της Σαγκάης και φαίνεται να έχει πάρει πολύ σοβαρά την εμπλοκή της με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Έτσι συνεργάζεται με πολλές μεγάλες και καταξιωμένες εταιρείες, όπως τη Bosch, την Continental και τη Magna-Steyr και τη Microsoft, καθώς και με πολλά έμπειρα στελέχη του κλάδου –ευρωπαίους κυρίως και πιο ειδικά γερμανούς. Επικεφαλής του τμήματος design της π.χ., που διαθέτει ήδη δύο στούντιο στο Μόναχο και τη Σαγκάη, είναι ο Gert Hildebrand, δημιούργημα του οποίου είναι το πρώτο Mini της νέας εποχής, ο οποίος δήλωσε «είμαι ευτυχής, γιατι πολλοί λίγοι σχεδιαστές έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από το λογότυπο της μάρκας και να συνεχίσουν με τα μοντέλα της».

Πρώτο δείγμα γραφής της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Qoros είναι το GQ3, που θα παρουσιαστεί επίσημα το Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης. Το G στην επωνυμία του θα υπάρχει σε όλα τα σεντάν της μάρκας, το Q σε όλα τα μοντέλα της, ενώ το 3 δείχνει την κατηγορία στην οποία ανήκει και στην προκειμένη ειναι η C. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του πρώτου Qoros είναι το μεγάλο του πλάτος (με 1,839 μέτρα είναι από τα πιο φαρδιά μικρο-μεσαία), ενώ κατά τα άλλα διαθέτει όντως ένα δικό του στυλ, με μια οροφή αλά κουπέ και χαρακτηριστική μάσκα με πεπλατυσμένους προβολείς. Παράλληλα μεγάλο είναι και το μεταξόνιό του, που προδιαθέτει θετικά για τους χώρους στο εσωτερικό του.

Εκεί όπου κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος infotainment, η οποία έχει αντικαταστήσει πολλά από τα συμβατικά μπουτόν και διακόπτες. Παράλληλα οι άνθρωποι της Qoros ισχυρίζονται πως έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα τόσο των υλικών όσο και της συναρμογής, καθώς και την παθητική ασφάλεια, προσέχοντας τόσο την δομή του αμαξώματος όσο και τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

Φυσικά όλα αυτά μένουν να επιβεβαιωθούν και στην πράξη, μιας και άλλες κινέζικες εταιρείες στο πρόσφατο παρελθόν ξεκίνησαν δυναμικά για να κατακτήσουν την Ευρώπη αλλά πολύ γρήγορα ξεφούσκωσαν. Οι τιμές πάντως του Qoros GQ3 θα κυμαίνονται πιθανότατα από 11 έως 15 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ