Maserati Quattroporte - Και νέα και ωραία και τεράστια - iefimerida.gr

Maserati Quattroporte - Και νέα και ωραία και τεράστια

Maserati Quattroporte: Και νέα και ωραία και τεράστια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Maserati ανανεώνει τη γκάμα της και στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς της και προκειμένου να ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων μοντέλα όπως την Porsche Panamera, τη Mercedes CLS, το Audi Α7 και τη Jaguar ΧF, αντικατέστησε τη λιμουζίνα της με μια καινούργια.

Η οποία εξακολουθεί να λέγεται φυσικά Quattroporte, είναι πιο επιθετική και πιο δυναμική, διαθέτει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία αναγνώρισης της μάρκας, όπως την τριγωνική πίσω κολώνα, καθώς και χαρακτηριστικά στενούς προβολείς. Το προφίλ της είναι χαμηλό και γίνεται οπτικά ακόμα πιο χαμηλό, αν λάβει κανείς υπόψη του πως το μήκος της ξεπερνά σημαντικά τα 5 μέτρα.

Πρόκειται δηλαδή για μια θηριώδη λίμουζίνα –κάτι που δικαιολογείται από τη φιλοδοξία της να κάνει καριέρα και στις ΗΠΑ- με ένα πολύ σικ εσωτερικό. Στο οποίο η κεντρική κονσόλα είναι πλέον πιο μικρή και δεν παρεμβάλλεται σαν τοίχος μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα και η αίσθηση πολυτέλειας διάχυτη. Ειδικά στο πίσω κάθισμα, η διαμόρφωση του οποίου είναι αυστηρά διθέσια, ενώ και εδώ δεν απουσιάζουν τα παραδοσιακά στοιχεία όπως το αναλογικό ρολόι στην κονσόλα.

Ο κινητήρας της νέας Quattroporte είναι κατ' αρχήν ο καινούργιος V8 των 4,7 λίτρων και των 475 ίππων που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, ενώ στο μέλλον και στα πλαίσια του downsizing θα υπάρξει τόσο ένας μικρότερος V6, όσο και εκδόσεις με το υβριδικό σύστημα πρόωσης αλλά και την τετρακίνηση (από την FF) της Ferrari. Μέχρι τότε πάντως το βάρος της πισωκίνητης έκδοσης είναι περίπου 200 κιλά πιο μικρό σε σχέση με την προκάτοχό της, χάρη και στο νέο πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για το μελλοντικό μεσαίο σπορ μοντέλο της μάρκας, που θα έχει το βαρύ όνομα Ghibli.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MAserati λιμουζίνα Maserati Quattroporte
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ