Μπερλουσκόνι: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου» - iefimerida.gr

Μπερλουσκόνι: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου»

Μπερλουσκόνι: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόβους για την σωματική του ακεραιότητα εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να εκφωνεί πλέον ομιλίες σε ανοιχτούς χώρους. Ο Καβαλιέρε υποστήριξε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, ωστόσο το υπουργείο εσωτερικών τον διαψεύδει.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Μπερλουσκόνι απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκφωνήσει ομιλίες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους διότι «μπορεί να κινδυνεύσει η ακεραιότητά μου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «έλαβε πληροφορίες από σωματοφύλακές του» περί απειλής για τη ζωή του και πρόσθεσε ότι λόγω αυτού, πρόκειται να μιλήσει μόνο σε συνεδριακά κέντρα και θέατρα.

Ωστόσο η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο τον διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότι οι πληροφορίες περί απειλής κατά της ζωής του «δεν επιβεβαιώνονται από τις μυστικές υπηρεσίες, ούτε από το υπουργείο Εσωτερικών» και σημειώνει πως «αν υπήρχε όντως τέτοιος κίνδυνος, ο Καβαλιέρε δεν θα το μάθαινε ανεπίσημα»

Πηγές του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών λένε ότι τα μέτρα προστασίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι «παρόμοιου επιπέδου» με εκείνα που εφαρμόζονται για τον πρόεδρο της βουλής Τζανφράνκο Φίνι και τον πρόεδρο της γερουσίας Ρενάτο Σκιφάνι, ενώ για τον Μάριο Μόντι, τα μέτρα ασφαλείας είναι ακόμη αυστηρότερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ