Έκτακτη σύνοδος των Eυρωπαίων Υπουργών Γεωργίας για το E.coli - iefimerida.gr

Έκτακτη σύνοδος των Eυρωπαίων Υπουργών Γεωργίας για το E.coli

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια φάρμα στο Αμβούργο φαίνεται να ευθύνεται για τη διάδωση του επικίνδυνου βακτηρίου E.coli που ως τώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους. Η φάρμα, η οποία παράγει φύτρες φασόλιων, έχει σφραγιστεί από τις γερμανικές υγειονομικές αρχές και οι συστήνεται στους Γερμανούς να μην καταναλώνουν τα συγκεκριμένα φασόλια. Το Αμβούργο, το οποίο εξαρχής φαινόταν σαν το κέντρο διάδωσης του μικροβίου, μετράει περίπου 2.000 κρούσματα. Aύριο πραγματοποιείται έκτακτη σύνοδος των Eυρωπαίων Υπουργών Γεωργίας.

Οι οριστικές αποδείξεις θα φανούν μετά τις εργαστηριακές αναλύσεις που πραγματοποιούνται, όμως σύμφωνα με όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη φάρμα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη διάδωση του βακτηρίου. Η συγκεκριμένη φάρμα προμήθευε εστιατόρια και αγορές τροφίμων στο Αμβούργο και γειτονικές περιοχές.

Αν επιβεβαιωθούν οι μέχρι τώρα ενδείξεις θα πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα στις γερμανικές αρχές που από την πρώτη στιγμή είχαν υποδείξει τα ισπανικά αγγούρια ως υπεύθυνα για την εισαγωγή του βακτηρίου στη Γερμανία, προκαλώντας παράλληλα μεγάλες οικονομικές ζημίες στους Ισπανούς αγρότες.

Εκτακτη σύνοδος των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για το φονικό βακτήριο Ε.coli

Εκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας και Διατροφικής Ασφάλειας θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Λουξεμβούργο με θέμα το φονικό βακτήριο Ε.coli και τις επιπτώσεις του στους παραγωγούς λαχανικών, δήλωσε σήμερα η ουγγρική προεδρία της ΕΕ.

"Αποφασίστηκε να συναντηθούν αύριο στις 14:00 τοπική ώρα στο Λουξεμβούργο οι ευρωπαίοι υπουργοί αρμόδιοι για τη Γεωργία και τη Διατροφική Ασφάλεια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής προεδρίας Μάρτον Χάτζου, σύμφωνα με τον οποίο στην αυριανή σύνοδο "είναι επίσης προσκεκλημένοι" οι ευρωπαίοι Επίτροποι για τη Γεωργία και την Υγεία Ντατσιάν Τσιόλος και Τζον Ντάλι.

Η διεξαγωγή της συνόδου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, όμως αποφασίστηκε η επίσπευσή της.

Η φονική επιδημία του βακτηρίου Ε.coli, που πλήττει κυρίως τη Γερμανία, και οι προειδοποιήσεις των γερμανικών υγειονομικών αρχών όσον αφορά την κατανάλωση ντομάτας, αγγουριών και ωμής σαλάτας, προκάλεσαν σημαντική πτώση στις πωλήσεις λαχανικών και στις ευρωπαϊκές εξαγωγές, τις οποίες πολλές χώρες, όπως η Ρωσία, μπλοκάρισαν για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία Γερμανία Αμβούργο βακτήριο E.coli
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ