Αποκλεισμό της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν βουλευτές [επιστολή] - iefimerida.gr

Αποκλεισμό της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν βουλευτές [επιστολή]

Αποκλεισμό της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν βουλευτές [επιστολή]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον αποκλεισμό της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν με επιστολή τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας σε αυτή πως επί του θέματος υπάρχει συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος και Θεοδώρα Τζάκρη και της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να σταματήσει η συμμετοχή της εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε αυτή επισημαίνουν ότι επί του θέματος, όπως προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, υπάρχει συμφωνία από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η συμμετοχή εκπροσώπου του κόμματος αυτού, το οποίο παραβιάζει στην πράξη και με βίαιο τρόπο τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών στη χώρα μας, είναι αντιφατική προς τους στόχους του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επισημαίνουν, επίσης, τις αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο που έχουν προκληθεί για το θέμα αυτό, από διανοούμενους και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τέλος, οι τρεις βουλευτές επικαλούνται το άρθρο 49, παράγραφος 1, του Κανονισμού της Βουλής που δίνει την ευχέρεια στον Πρόεδρο του Σώματος να συγκροτεί τις αντιπροσωπείες της Βουλής χωρίς ειδικές προϋποθέσεις και αναφέρουν ότι θα μπορούσε το θέμα να συζητηθεί και στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αποκλεισμό της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν βουλευτές [επιστολή] | iefimerida.gr 0
Αποκλεισμό της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν βουλευτές [επιστολή] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ