Στρος-Καν: «Είμαι αθώος» - iefimerida.gr

Στρος-Καν: «Είμαι αθώος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να βιάσει µια καµαριέρα στο ξενοδοχείο «Sofitel» του Μανχάταν. Ο DSK έφτασε στο ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης σχεδόν μια ώρα πριν ξεκινήσει - 16:30 ώρα Ελλάδας - η ακροαματική διαδικασία, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Αν Σινκλέρ. Ο Ντοµινίκ Στρος-Καν θα εµφανιστεί σήµερα ενώπιον του δικαστή Μάικλ Όµπους και σύμφωνα με το δικηγόρο του Μπέντζαμιν Μπάφμαν θα δηλώσει αθώος των κατηγοριών.

Κατά την άφιξή του στο δικαστήριο δεν έλειψαν οι στιγμές αμηχανίας όταν, με τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από το δικαστήριονα του φωνάζει "shame on you" (ντροπή σου).

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο βρίσκονται στο δικαστήριο και περιμένουν να μιλήσει για πρώτη φορά ο Ντομινίκ Στρος Καν. Από τις 14 Μαΐου όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK καθώς βρισκόταν στην πτήση για Παρίσι, δεν έχει μιλήσει δημοσίως. Η μόνη φορά που αναφέρθηκε στην υπόθεση ήταν στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους στο ΔΝΤ, με την οποία τους αποχαιρετούσε.

Σύµφωνα µε πηγές της Ζουρνάλ ντι Ντιµάνς, η υπεράσπιση θα υποστηρίξει πως η Εισαγγελία έκανε παρατυπίες στη σύλληψη του Στρος-Καν. «Προκύπτουν προβλήματα από τις συνθήκες σύλληψης του κ. Στρος-Καν. Φαίνεται πως ο εισαγγελέας βιάστηκε κάπως να καυχηθεί... και συνέλαβαν τον επικεφαλής του ΔΝΤ σαν έναν κλεφτοκοτά. Για να το δικαιολογήσουν, επικαλέστηκαν τον κίνδυνο να διαφύγει, όµως το αεροπορικό εισιτήριο ήταν κλεισµένο από καιρό».

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Λε Μοντ, οι συνήγοροι θα υποστηρίξουν πως η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουιάνα δεν είναι αξιόπιστη και πως ενήργησε για να αποκοµίσει χρηµατικό κέρδος. Θα ψάξουν επίσης στο παρελθόν της, αν εξαπάτησε για να εγκατασταθεί νόµιµα στις ΗΠΑ, αν είπε ψέµατα για να νοικιάσει µε χαµηλό νοίκι το διαµέρισµά της στο Μπρονξ. «Εκεί βρίσκεται λοιπόν ο κ. Στρος-Καν», σηµειώνει η «Λε Μοντ»· «για τη δικαστική επιβίωσή του, πρέπει να συντρίψει την καµαριέρα».

Θυμίζουμε ότι ο 62χρονος Στρος-Καν αντιµετωπίζει ποινή κάθειρξης µέχρι 25 χρόνια.

Επόμενη εμφάνιση του Στρος Καν στις δικαστικές αίθουσες στις 18 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ