Όταν ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό «γκάζωνε» στις γειτονιές του Πειραιά [βίντεο] - iefimerida.gr

Όταν ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό «γκάζωνε» στις γειτονιές του Πειραιά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Vintage Πειραιάς. Βρισκόμαστε στο 1971 και ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό βρίσκεται στην Ελλάδα μαζί με τον Ομάρ Σαρίφ για τα γυρίσματα της ταινίας του Ανρί Βερνέιγ «Le Casse» («Οι Διαρρήκτες»). Στα διαλείμματα των γυρισμάτων πηγαίνουν στο γήπεδο Καραϊσκάκη για να θαυμάσουν το Θρύλο, ενώ φημολογείται ότι απόλαυσαν ούζο και μεζέδες στο μικρό ταβερνάκι που – άγνωστο αν υπάρχει ακόμα – άλλοτε κοσμούσε το μικρό λιμανάκι της Δραπετσώνας πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Η χούντα, μάλιστα, δεν είχε δεχτεί τότε να κατονομαστεί στην ταινία το όνομα της χώρας όπου λαμβάνει χώρα η δράση, διότι οι κινηματογραφικοί χαρακτήρες ήταν... διεφθαρμένοι: ο μεν Μπελμοντό υποδύεται τον αρχηγό μιας ομάδας διαρρηκτών και ο Ομάρ Σαρίφ τον αστυνόμο Ζαχαρία ο οποίος μάλιστα θα κάνει και τραπέζι στον Belmondo σε πλακιώτικη ταβέρνα με μουσακά και ντολμαδάκια...

Στην ταινία μπορεί κανείς να διακρίνει τον Προφήτη Ηλία και την υπόγεια διάβαση του Νέου Φαλήρου, ενώ εμβληματική είναι η περίφημη σκηνή καταδίωξης μεταξύ ενός Fiat 124 κι ενός Opel Rekord στα σοκάκια των πειραιώτικων γειτονιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ