Γιατί ο Μάκης Βορίδης παρουσίασε ένα χαρτονόμισμα της Ζιμπάμπουε χθες στη Βουλή

Πόλεμος για την εθνική κυριαρχία άναψε χθες το βράδυ στη Βουλή στην ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει ότι ο δημόσιος πλούτος δεν εξαιρείται από οποιαδήποτε κατάσχεση για να ικανοποιηθούν οι ξένοι δανειστές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης κατά τη δεκάωρη συζήτηση στη Βουλή παρουσίασε και φωτοτυπία ενός χαρτονομίσματος από τη Ζιμπάμπουε για να καταδείξει ότι αν δεν ψηφιστεί η Πράξη η Ελλάδα θα καταλήξει εκεί.

Την μάχη της Βουλής ξεκίνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος υποστήριξε ότι η διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής» και έκανε λόγο για πραξικόπημα.

Η αναφορά του προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη:

«Ακουσα ότι είμαι περίπου πραξικοπηματίας. Είμαι ίσως το μοναδικό παιδί που το πρωί της 21ης Απριλίου ξύπνησα με το περίστροφο στην πλάτη».

Τα αίματα άναψαν ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για κυβέρνηση Τσολάκογλου και «επονείδιστα κείμενα» που ψηφίζει η Βουλή.

Την έκπληξη έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από την κομματική γραμμή, για να περάσει τελικά το άρθρο 35 οριακά με 151 ψήφους έναντι 136 «όχι» και 3 «παρών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ