Γιατί ο Μάκης Βορίδης παρουσίασε ένα χαρτονόμισμα της Ζιμπάμπουε χθες στη Βουλή - iefimerida.gr

Γιατί ο Μάκης Βορίδης παρουσίασε ένα χαρτονόμισμα της Ζιμπάμπουε χθες στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόλεμος για την εθνική κυριαρχία άναψε χθες το βράδυ στη Βουλή στην ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει ότι ο δημόσιος πλούτος δεν εξαιρείται από οποιαδήποτε κατάσχεση για να ικανοποιηθούν οι ξένοι δανειστές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης κατά τη δεκάωρη συζήτηση στη Βουλή παρουσίασε και φωτοτυπία ενός χαρτονομίσματος από τη Ζιμπάμπουε για να καταδείξει ότι αν δεν ψηφιστεί η Πράξη η Ελλάδα θα καταλήξει εκεί.

Την μάχη της Βουλής ξεκίνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος υποστήριξε ότι η διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής» και έκανε λόγο για πραξικόπημα.

Η αναφορά του προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη:

«Ακουσα ότι είμαι περίπου πραξικοπηματίας. Είμαι ίσως το μοναδικό παιδί που το πρωί της 21ης Απριλίου ξύπνησα με το περίστροφο στην πλάτη».

Τα αίματα άναψαν ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για κυβέρνηση Τσολάκογλου και «επονείδιστα κείμενα» που ψηφίζει η Βουλή.

Την έκπληξη έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από την κομματική γραμμή, για να περάσει τελικά το άρθρο 35 οριακά με 151 ψήφους έναντι 136 «όχι» και 3 «παρών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ