Χάντερ Τόμσον: Ο αλλόκοτος δημοσιογράφος που έγινε δύο φορές ταινία [βίντεο] - iefimerida.gr

Χάντερ Τόμσον: Ο αλλόκοτος δημοσιογράφος που έγινε δύο φορές ταινία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χάντερ Τόμσον δεν είναι άλλη μία προσωπικότητα από τα sixties βουτηγμένη στα ναρκωτικά, τα ναρκωτικά και τα... ναρκωτικά. Κι ωστόσο, καμία άλλη λέξη, πέρα από τη λέξη «ναρκωτικά», δεν θα μπορούσε να συνοψίσει καλύτερα το βίο του! «Η ζωή μου έγινε ασύγκριτα καλύτερη από τότε που αναγκάστηκα να πάψω να την παίρνω στα σοβαρά», είχε πει κάποτε με το πιο ασόβαρο σοβαρό ύφος του κόσμου.

Υπήρξε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις δημοσιογράφων στην ιστορία του αμερικανικού έντυπου Τύπου, η πιο cult φυσιογνωμία της δεκαετίας του 1960 και εισηγητής της λεγόμενης «gonzo δημοσιογραφίας», ενός είδους γραφής που παντρεύει τη δημοσιογραφία με το μυθιστόρημα: ο δημοσιογράφος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την αντικειμενικότητα και ζει τα γεγονότα για να γράψει τις εμπειρίες του.

Όσοι έχουν δει και θυμούνται την ταινία «Fear and loathing in Las Vegas» (1998) με πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ και Μπενίσιο ντελ Τόρο ή το «Where the buffalo roam» (1980) με τον Μπιλ Μάρεϊ μπορούν να έχουν μία πολύ ακριβή εικόνα του πώς διαμορφωνόταν η ζωή αυτού του περίεργου τύπου που αφιέρωσε τη ζωή του στις καταχρήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ), τη γραφή, την ανάγνωση και τη... σκοποβολή.

Στο βιβλίο της με τίτλο Χάντερ: Η παράξενη και άγρια ζωή του Χάντερ Σ. Τόμσον, η βιογράφος του Τζιν Κάρολ ξεκινάει το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου με τον πιο αντιπροσωπευτικό για την υπερβολή της προσωπικότητας του βιογραφούμενου τρόπο: παραθέτει τη λεπτομερή καθημερινή «δίαιτα» του.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

3:00 (μεσημέρι) Ξύπνημα.
3:05 Ουίσκι Chivas και τσιγάρα Dunhill, ανάγνωση των εφημερίδων
3:45 κοκαΐνη
3:50 άλλο ένα ποτήρι ουίσκι, τσιγάρα
4:05 πρώτο φλυτζάνι καφέ, τσιγάρα
4:15 κοκαΐνη
4:16 χυμός πορτοκαλιού, τσιγάρα
4:30 κοκαΐνη
4:54 κοκαΐνη
5:05 κοκαΐνη
5:11 καφές, τσιγάρα
5:30 πρόσθεση πάγου στο ουίσκι
5:45 λίγη περισσότερη κοκαΐνη
6:00 «χόρτο»
7:05 φαγητό στην ταβέρνα Woody Creek: μπύρα, λαχανοσαλάτα, τάκο, τηγανητά κρεμύδια, κάροτ κέικ, παγωτό, φασόλια, τσιγάρα, κι άλλη μπύρα, τέλος ουίσκι με πάγο.
9:00 εξακολουθητικό σνιφάρισμα κοκαΐνης
10:00 λυσεργικό οξύ (LSD)
11:00 κοκαΐνη, «χόρτο»
11:30 κι άλλη κοκαΐνη
12:00 (μεσάνυχτα), o Χάντερ Τόμσον είναι έτοιμος να γράψει
12:05-6:00 (το πρωί) ουίσκι, κοκαΐνη, «χόρτο», ουίσκι, καφές, μπύρα, τσιγάρα, γκρέιπφρουτ, τσιγάρα, χυμός πορτοκαλιού, τζιν, πορνογραφικές ταινίες.
6:00 σαμπάνια, φετουτσίνι Αλφρέντο
8:00 Ηρεμία
8:20 Ύπνος

Καληνύχτα Χάντερ, όνειρα γλυκά και λυσεργικά... Σε ανάμνησή σου, η αλησμόνητη εναρκτήρια σκηνή από το «Where the buffalo roam», με τον Μπιλ Μάρεϊ να σε ενσαρκώνει μοναδικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ