Πρόταση Σόιμπλε στο Focus: Ξανά στο εξώφυλλο η Αφροδίτη της Μήλου[εικόνες]

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων κυκλοφορίας του το γερμανικό Focus ζήτησε από διάφορες προσωπικότητες να διαμορφώσουν ένα υποθετικό πρωτοσέλιδο του περιοδικού. Ανάμεσα σε αυτούς και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα ήθελε να δει ξανά σε αυτό την Αφροδίτη της Μήλου «χωρίς το καταραμένο μεσαίο δάκτυλο».

Το Focus, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ζήτησε από διάφορες προσωπικότητες τη διαμόρφωση του εξωφύλλου του περιοδικού με μοναδικό κριτήριο την προσωπική τους κρίση για το ποιο θέμα είναι τόσο σημαντικό που θα άξιζε να γίνει πρωτοσέλιδο.

Οπως επισημαίνει το περιοδικό πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που το διαμόρφωσαν έχοντας κατά νου κάποιο από τα παλαιότερα εξώφυλλα το περιοδικού. Ενας από αυτούς και ο κ. Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θυμήθηκε την περίφημη έκδοση του 2010 που εμφάνιζε στο εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

Βέβαια, τώρα ο κ. Σόιμπλε «δείχνει τη Θεά του Έρωτα όπως της αξίζει: κλασικά ωραία, χωρίς το καταραμένο μεσαίο δάκτυλο».

Σύμφωνα με το Focus «παρά τις ρήξεις και τα προβλήματα, η Ευρώπη είναι για τον πολιτικό του CDU μια συμμαχία αγάπης». «Μια άμεσα εκλεγμένη πρόεδρος ή ένας άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της Ευρώπης θα ήταν ένα μεγάλο βήμα στον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την Ευρώπη τους», λέει ο κ. Σόιμπλε.

Στη φωτογραφία ο χιτώνας έχει αντικατασταθεί από τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και τη φωτογραφία συνοδεύει ο τίτλος «Μια Πρόεδρος για την ευρω-οικογένεια. H Ευρώπη επέλεξε: H πρώτη πρόεδρος της Ε.Ε. προέρχεται από την Ελλάδα».

Στο υποθετικό εξώφυλλο του κ. Σόιμπλε προαναγγέλλεται και ένα 10σέλιδο αφιέρωμα: «Tι θέλει πραγματικά η Ελληνίδα, τι σημαίνει η επιλογή για τη Γερμανία, πως ψήφισαν οι Γερμανοί, αλλά και αριθμοί, αναλύσεις, αντιδράσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ