Σκληρή επίθεση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ για τους «ανθύπατους» - iefimerida.gr

Σκληρή επίθεση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ για τους «ανθύπατους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια σκληρή και οργισμένη ανακοίνωση που στρεφόταν ευθέως κατά των ΜΜΕ απάντησε η κυβέρνηση στα σενάρια περί τοποθέτησης ξένων Επιτρόπων στα υπουργεία, τα οποία και προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους υπουργούς."Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα", σημειώνει η ανακοίνωση, δίνοντας έμφαση στον "τιτάνιο αγώνα" της κυβέρνησης να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία. "Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση", συνεχίζει, καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο εξής και αφήνοντας αιχμές για "σκοπιμότητα" των Μέσων όσον αφορά στην αναπαραγωγή των σεναρίων.

Προηγουμένως πάντως, πιθανότατα εκ του ασφαλούς, στον βαθμό που γνώριζαν για την ανακοίνωση, τουλάχιστον δύο κυβερνητικά στελέχη είχαν εκφραστεί δημοσίως για το θέμα. Την αρχή έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, δηλώνοντας στο Mega ότι δεν θα αποδεχθεί έναν "μπάστακα" έξω από το γραφείο του που θα του λέει πού πάνε τα χρήματα, ενώ τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας στη ΝΕΤ πως δεν υπάρχει υπουργός που θα δεχθεί να έρθει ένας ξένος υπουργός στο υπουργείο του, ξεκαθαρίζοντας πάντως και οι δύο πως δεν έχουν πρόβλημα να δεχθούν την έξωθεν μεταφορά τεχνογνωσίας. Αυτή θα είναι και η κυβερνητική γραμμή στο εξής, καθώς την "τεχνική συνδρομή" και τη δημιουργία "μηχανισμών παρακολούθησης" επιβεβαίωσε με δήλωσή της η τρόικα. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του από την Παρασκευή ακόμα, λίγο μετά από τη συνάντησή του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαίωνε ότι "υπάρχει εκπεφρασμένη διάθεση προσφοράς ουσιαστικής βοήθειας και συνδρομής, διαθέτοντας προς την Ελλάδα τους απαιτούμενους ανθρώπινους πόρους, την τεχνική γνώση, τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη, στο πλαίσιο του Προγράμματος". Εκτιμούσε μάλιστα, ότι "αυτό θα προσφέρει μία ώθηση και θα αποτελέσει εχέγγυο της εφαρμογής του Προγράμματος, αλλάζοντας πραγματικά την Ελλάδα και μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία"...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ