Νέο ξέσπασμα Κουράκη: Τα περιουσιακά μου στοιχεία συνοψίζονται στο μηδέν! - iefimerida.gr

Νέο ξέσπασμα Κουράκη: Τα περιουσιακά μου στοιχεία συνοψίζονται στο μηδέν!

Νέο ξέσπασμα Κουράκη: Τα περιουσιακά μου στοιχεία συνοψίζονται στο μηδέν!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανυπόστατες, αστήρικτες και χυδαιογράμματα χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης τις σε βάρος του καταγγελίες σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα με τους 105 αυτοδιοικητικούς που ελέγχει το ΣΔΟΕ. Παράλληλα, στη μακροσκελή επιστολή του παρουσιάζει τα περιουσιακά του στοχεία και ζητάει από τις ελεγκτικές υπηρεσίες να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Ο κ. Κουράκης, αφού αναφέρει ότι πληροφορήθηκε για την ύπαρξη ανώνυμων «καταγγελιών» σε βάρος του και σε βάρος άλλων δημάρχων από δημοσιεύματα του Τύπου, προσθέτει: «Σε ανώνυμη επιστολή, επίσης, που στάλθηκε σε σας και περιήλθε σε γνώση μου, αναπτύσσεται ένα ολόκληρο... φάσμα υποτιθέμενων κατηγοριών και παράνομων διασυνδέσεων εναντίον μου και εναντίον άλλων δημοσίων προσώπων (και απλών πολιτών) που παραπέμπουν ή σε ψυχικά διαταραγμένο άτομο ή σε κυκλώματα που εκτελούν συμβόλαια ηθικής απαξίωσης και πολιτικής εξόντωσης».

Ο ίδιος κάνει λόγο για προφανή ενόχληση και μίσος του ανώνυμου επιστολογράφου, «που δεν μπορεί να αποδεχτεί πως ένας απλός άνθρωπος του λαού χωρίς τρανταχτούς οικογενειακούς ή άλλους τίτλους μπορεί να είναι δήμαρχος, να έχει αλλάξει το Ηράκλειο και να κερδίζει την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ηρακλειώτικου λαού, που σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις τον τίμησε με πανελλαδικές πρωτιές ποσοστών. Το επίτευγμα αυτό για μη πορφυρογέννητους φαίνεται ότι είναι ασυγχώρητο».

Στη συνέχεια αναφέρεται σε «πρακτικές που επιτρέπουν στους «κουκουλοφόρους» του ψεύδους και της συκοφαντίας, που δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν πολιτικά, να καταφεύγουν στην προσφιλή -και ασφαλή- γι' αυτούς μέθοδο της ανωνυμίας και της λάσπης».

Ο κ. Κουράκης μιλά για ανυπόστατες και αστήρικτες καταγγελίες, τις οποίες χαρακτηρίζει «χυδαιογράμματα» και τονίζει ότι συμπληρώνει, ήδη, 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη δημόσια ζωή από διάφορες θέσεις, όπως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, δημοτικός σύμβουλος, βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος Ηρακλείου. «Εξακολουθώ όμως και σήμερα, όπως και τότε που ξεκίνησα, να διαθέτω τα ίδια ακριβώς περιουσιακά στοιχεία που συνοψίζονται στο ΜΗΔΕΝ!» υπογραμμίζει.

Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος Ηρακλείου παρουσιάζει τα περιουσιακά του στοιχεία τονίζοντας: «Τα πόθεν έσχες μου υποβάλλονται κανονικά και ελέγχονται κάθε χρόνο, χωρίς ποτέ να έχει προκύψει σε βάρος μου το παραμικρό». Αναφερόμενος, ακόμη, στους δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και της οικογένειάς του, επισημαίνει ότι «είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής για οποιαδήποτε μορφής και αυστηρότητας έλεγχο».

Επίσης, ο κ. Κουράκης κάνει λόγο «για ορισμένους που, εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία, δημιουργούν ατμόσφαιρα "ηθικής ομηρίας" σε δημόσια πρόσωπα που έχουν στοχοποιήσει ή προσβλέπουν σε ωφέλεια από την πολιτική τους εξόντωση».

Τέλος, ζητά από τους παραλήπτες της επιστολής του: «Να ερευνήσετε το συντομότερο τα όσα αναφέρονται στο χυδαιογράφημα που σας έχει γνωστοποιηθεί και αφορούν εμένα και άλλους συμπολίτες μου -κορυφαία δημόσια πρόσωπα και απλούς πολίτες- ώστε να δοθεί απάντηση στους "γνωστούς- άγνωστους" λασπολόγους, τους συκοφάντες και τους επαγγελματίες μυθοπλάστες».

Ο κ. Κουράκης έστειλε την εν λόγω επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το ΣΔΟΕ Αθήνας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΣΔΟΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ