Η γρίπη θα «χτυπήσει» την Ελλάδα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες - iefimerida.gr

Η γρίπη θα «χτυπήσει» την Ελλάδα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες

Η γρίπη θα «χτυπήσει» την Ελλάδα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί μέχρι σήμερα η κυκλοφορία του ιού της γρίπης να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σημείωνει ότι από τα τέλη Ιανουαρίου ως τα τέλη Μαρτίου αναμένει αυξημένη κυκλοφορία.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα τα στελέχη που κυκλοφορούν είναι οι υπότυποι Α(Η3Ν2) και Α(Η1Ν1)2009pdm, καθώς και ο τύπος Β, στελέχη τα οποία καλύπτονται από το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης 2012-2013.

Οσο για τις επιπτώσεις της γρίπης, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, αυτή μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές.

Ορισμένοι, ωστόσο, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές που μπορούν να εμφανιστούν και σ' ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων.

Ανάμεσα στα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπισή της περιλαμβάνονται ο έγκαιρος εμβολιασμός, μέτρο το οποίο συνιστά τον πιο αποτελεσματικό τροπο προστασίας.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟεπισημαίνουν την ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με το αντιγριπικό εμβόλιο καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Επίσης, στα προληπτικά μέτρα περιλαμβάνονται η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών καθώς και η αποφυγή συγχρωτισμού, ιδιαίτερα σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων. Ακόμη, η χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, που θα πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό, όταν υπάρχει σαφής κλινική υποψία γρίπης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ