Ιρίνα Ιονέσκο: Η σκοτεινή πρωθιέρεια που μετέτρεψε την 11χρονη κόρη της σε ίνδαλμα-νυμφίδιο του '70 [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Ιρίνα Ιονέσκο: Η σκοτεινή πρωθιέρεια που μετέτρεψε την 11χρονη κόρη της σε ίνδαλμα-νυμφίδιο του '70 [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσφάτως, το όνομά της γαλλίδας φωτογράφου – ήδη γνωστής στους καλλιτεχνικούς κύκλους ανά τον κόσμο από τη δεκαετία του 1970 – ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα, με αρνητικό τρόπο, επ' ευκαιρία της εξίσου διάσημης κόρης της, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει άλλοτε στις προκλητικές παιδοερωτικές φωτογραφίες της μητέρας της.

Συγκεκριμένα, η 47χρονη πλέον ηθοποιός Εύα Ιονέσκο ζήτησε από την 77χρονη μητέρα της Ιρίνα αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ με την κατηγορία ότι την είχε μετατρέψει σε ερωτικό αντικείμενο σειράς από φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί στο Playboy και το Penthouse κατά τη δεκαετία του 1970, όταν η Εύα ήταν μόλις 11 χρονών.

Επιπλέον, είχε ζητήσει την απαγόρευση της εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων φωτογραφιών, μερικές από τις οποίες ανήκουν πλέον στην Εθνική Βιβλιοθήκη τής Γαλλίας ή στον δήμο του Παρισίου.

Οι σχέσεις μητέρας και κόρης υπήρξαν ανέκαθεν υποτυπώδεις, εάν όχι ανύπαρκτες, καθώς η Εύα ζούσε από την εφηβεία της με την οικογένεια του καλύτερου φίλου της Κριστιάν Λουμπουτέν.

Μάλιστα, η Εύα αποτύπωσε την τραυματική σχέση με τη μητέρα της στην ταινία «My little princess» (2011), την οποία σκηνοθέτησε η ίδια με πρωταγωνίστρια την σπουδαία Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Οι φωτογραφίες της Ιρίνα διαμόρφωσαν αποφασιστικά τον αισθητικό πυρήνα του λεγόμενου gothic ερωτισμού, δημιουργώντας σύνθετα μαξιμαλιστικά σκηνικά μπαγκράουντ στο πρώτο πλάνο των οποίων πρωταγωνιστούν ανοίκειες θηλυκές φιγούρες, επενδυμένες με κάθε λογής φετίχ αντικείμενα στο μεταίχμιο ερωτισμού και θανατολαγνείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ