Εκπίπτουν από το φόρο μόνο νοσήλια, εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις-Τι ισχύει - iefimerida.gr

Εκπίπτουν από το φόρο μόνο νοσήλια, εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις-Τι ισχύει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συντριπτική πλειονότητα των φοροαπαλλαγών καταργείται και αυτό ανεβάζει κατακόρυφα τα φορολογικά βάρη των Ελλήνων, μετά την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.

Ειδικότερα, καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων, πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίου, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Θα εξακολουθούν ωστόσο να εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από τον φόρο εισοδήματος μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις κι αυτές μόνο για το μέρος που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία ή από τις ασφαλιστικές εταιρείες και κατά το μέρος που υπερβαίνουν το 5% του φορολογουμένου εισοδήματος.

Επίσης, θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά 10% από τον φόρο οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ροκανίζει περαιτέρω το εισόδημα των Ελλήνων ειδικά για όσους πληρώνουν ενοίκιο για κύρια κατοικία ή σπουδάζουν παιδιά σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ