«Πόλεμος» στα κόμματα για τις σφαίρες στη Συγγρού - iefimerida.gr

«Πόλεμος» στα κόμματα για τις σφαίρες στη Συγγρού

«Πόλεμος» στα κόμματα για τις σφαίρες στη Συγγρού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την καθολική καταδίκη της επίθεσης με καλασνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού από όλα τα κόμματα, με την αντιπολίτευση όμως να αφήνει παράλληλα αιχμές και υπονοούμενα ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου, το οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση χαρακτήρισε αντισυνταγματικό, ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση.

Οι δηλώσεις των κομμάτων:

«Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει τη δική της πορεία, προσπάθεια και συνεισφορά στη Δημοκρατία. Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν μπορεί να μας εκφοβίσει και θα συνεχιστεί απρόσκοπτη η προσπάθεια μας να αποκαταστήσουμε το νόμο και την τάξη», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ περιμένει αντίστοιχες δηλώσεις από όλα τα κόμματα της Βουλής και κυρίως αυτά της αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταδικαστεί η βια συνολικά από όλο το Κοινοβούλιο.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες που υπονομεύουν τη Δημοκρατία και την πορεία της χώρας. Αυτή είναι η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία τηρεί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις του ορθώνοντας ένα τείχος απέναντι στα φαινόμενα αυτά», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Παράλληλα, επέκρινε την διαδικασία των έξι Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου θεωρώντας πως «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», χαρακτηρίζοντας τις διαδικασίες «απαράδεκτες», οι οποίες «δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα, είναι διάτρητες που δεν αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ »

«Για μία ακόμη φορά κάποιοι αποφάσισαν με ένοπλες συμπεριφορές να πλήξουν τη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ότι ορισμένοι έρχονται και επανέρχονται με τέτοιου είδους συμπεριφορές», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτά τα φαινόμενα παρατηρούνται μόνο στην Ελλάδα και αποτελούν μια πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία, η οποία πλήττει τους βασικούς πυλώνες στους οποίους η χώρα προσπαθεί να στηριχτεί, «την κοινωνική ειρήνη και τις επενδύσεις».

«Είναι αυτονόητο και καθήκον μας να καταδικάζουμε την όποια επίθεση, πολύ περισσότερο κοινοβουλευτικού κόμματος», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια «περίεργη αλληλουχία συμπτώσεων», η οποία ξεκίνησε από την επέμβαση της Αστυνομίας στη Βίλα Αμαλίας, συνεχίστηκε με τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων και τη μολότοφ στο σπίτι του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου και εν τέλει οδήγησε στους πυροβολισμούς στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, άσκησε έντονη κριτική στη συζήτηση του νομοσχεδίου,σχολιάζοντας την ως μια «διαδικασία με την οποία καλείται η Βουλή να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τα τελευταία περιστατικά βίας δηλώνοντας ότι από την «περίεργη βία των τελευταίων ημερών» ωφελείται η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, καταδικάζοντας ωστόσο ο ίδιος και το κόμμα του «κάθε μορφή βίας» -όπως δήλωσε- «γιατί έχει νιώσει πετσί του τι σημαίνει βία, με δεκάδες βομβιστικές και ακόμη και δολοφονικές επιθέσεις στελεχών της», ενώ αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, δήλωσε ότι ο «ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα το ακυρώσει»

«Άκρως ανησυχητικό φαινόμενο», χαρακτήρισε την κλιμάκωση των περιστατικών βίας τον τελευταίο καιρό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, και τόνισε ότι «δεν αρκεί η φραστική καταδίκη της αλλά απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο και είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων να διατρανώσουν τη θέληση τους να αποτελέσουν το πολιτικό δημοκρατικό τόξο απέναντι στο φαινόμενο αυτό».

«Αυτονόητη η καταδίκη τέτοιων περιστατικών» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σημείωσε όμως ότι «αυτό που συμβαίνει αντικειμενικά είναι ένας αποπροσανατολισμός του λαού». Πρόσθεσε δε ότι ειδικά «η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ είναι πιο σύνθετη και ως προς το σκοπό και ως προς τον συμβολισμό». Παράλληλα, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο δήλωσε ότι η κυβέρνηση «έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Την ικανοποίηση του Προεδρείου για την ομόθυμη καταδίκη της βίας, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Δραγασάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ