Οι Ναζί νοσοκόμες που βοηθούσαν στα πειράματα για την δημιουργία της Άριας φυλής [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Ναζί νοσοκόμες που βοηθούσαν στα πειράματα για την δημιουργία της Άριας φυλής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον σκοτεινό -και αδιευκρίνιστο- ρόλο των νοσοκόμων που έλαβαν μέρος στα πειράματα για την δημιουργία της Άριας Φυλής έρχονται και πάλι στην επικαιρότητα μέσω μιας συλλογής φωτογραφιών που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Μπορεί τα αποτρόπαια πειράματα ευγονικής των Ναζιστών ιατρών πάνω σε ανυπεράσπιστα παιδιά να έχουν ερευνηθεί διεξοδικά, όμως κανείς δεν γνωρίζει ποιός ήταν ακριβώς ο ρόλος των νοσοκόμων που τους βοηθούσαν να τα διεξάγουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε επειδή ακολουθούσαν διαταγές, είτε επί πίστευαν σε αυτό που κάνουν, οι συγκεκριμένες νοσηλεύτριες έπαιξαν τον δικό τους ρόλο. Ο οποιός συνήθως ήταν αυτός του άγγελου του θανάτου, στέλνοντας τα ανυπάκουα παιδιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το πιο διαβόητο από τα πειράματα των γιατρών της ναζιστικής γερμανίας ήταν το επονομαζόμενο Lebensborn Program, στα πλαίσια του οποίου οι επιστήμονες είχαν εντολή από τον Χάϊνριχ Χίμλερ να εκθρέψουν μια ελίτ ράτσα Άριων παιδιών με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό τα παιδιά που δεν ήταν εντός των ζητούμενων παραμέτρων στέλνονταν αμέσως σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το 1939 οι Ναζί προχώρησαν το πείραμα στο επόμενο στάδιο, μέσω ενός εκτεταμένου παιδομάζωματος στις κατακτημένες περιοχές, όπως π.χ. στην Πολωνία, με στόχο να συγκεντρώσουν όλα τα παιδιά που έφεραν «Άρια» χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τα παιδιά μεταφέρονται για «γερμανοποίηση» στο νοσοκομείο του Λέμπενσμπορν. Εκεί όπου οι νοσοκόμες βοηθούσαν στο να υποβληθούν σε πειράματα όπως π.χ. οποία παιδιά είχαν καστανά μαλλιά να βομβαρδίζονται με ακτινοβολίες UV προκειμένου να γίνουν ξανθά.

Αμέσως μετά τα παιδιά υιοθετούνταν από οικογένειες των SS. Όσα αρνούνταν να προσαρμοστούν άμεσα στις επιταγές των θετών γονιών τους, έπεφταν θύματα ξυλοδαρμών και στέλνονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ