Der Spiegel για Τσίπρα: Εχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα - iefimerida.gr

Der Spiegel για Τσίπρα: Εχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετσι σχολιάζει σημερινό άρθρο του Der Spiegel την συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε που θα γίνει σήμερα 13:00 ώρα Ελλάδος στο Βερολίνο.Το γερμανικό περιοδικό είχε χαρακτηρίσει τον περασμένο Αύγουστο τον Αλέξη Τσίπρα «τον δεύτερο πιο επικίνδυνο πολιτικό της Ευρώπης».

Λίγο μετά τη 1 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το ραντεβού αναμένεται να είναι σύντομο, περίπου μισής ώρας.

«Έχε τους φίλους σου κοντά και τους αντιπάλους σου κοντύτερα» γράφει σήμερα το Der Spiegel και σημειώνει ότι ο κ. Σόιμπλε ακολουθεί πιστά το ρητό.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το Der Spiegel ο κ. Τσίπρας ανήκει «στους ριζοσπαστικότερους πολέμιους της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας που έχει επιβάλει η Τρόικα στην Ελλάδα». Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτε στη γερμανική αντίληψη που θέλει να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική διαδικασία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως παρατηρεί το δημοσίευμα.

Επικίνδυνος πολιτικός

Στη δεύτερη θέση της λίστας των πιο επικίνδυνων Ευρωπαίων πολιτικών του Spiegel είχε συμπεριληφθεί τον περασμένο Αύγουστο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τον βάφτισαν τον πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης από τότε που τέθηκε επικεφαλής της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και άρχισε να απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβέρνηση» ανέφερε το γερμανικό περιοδικό.

Το Der Spiegel υπενθύμιζε ότι ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει τις αποκρατικοποιήσεις και ζητάει την ποινικοποίησή τους.

«Ο Τσίπρας βασίζει τη ρητορική του στο επιχείρημα ότι είναι αδύνατη η αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ και γι' αυτό οξύνει ιδιαίτερα την αντιπολιτευτική του πρόταση» έγραφε.

Είναι η δεύτερη φορά που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο στόχαστρο του γερμανικού περιοδικού καθώς είχε προηγηθεί ένα δημοσίευμα προ των ελληνικών εκλογών όπου ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριζόταν ως «άξεστος» και «εκβιαστής».

Στη λίστα περιλαμβάνονταν ακόμη ο Μάρκους Σέντερ, υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, που είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της».

Στη λίστα βρίσκουμε και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενώ τον κατάλογο συμπληρώνουν η Μαρίν Λε Πεν, αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο Τίμο Σόινι, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, ο Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ του Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPO, ο Ολλανδός «πρότυπο λαϊκιστή», κατά το Spiegel, Χερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ