Μία ζωντανή μπανανόφλουδα στις ζούγκλες της Βόρειας Αμερικής [εικόνες] - iefimerida.gr

Μία ζωντανή μπανανόφλουδα στις ζούγκλες της Βόρειας Αμερικής [εικόνες]

Μία ζωντανή μπανανόφλουδα στις ζούγκλες της Βόρειας Αμερικής [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα εντυπωσιακό και παράξενο ζώο εντοπίζεται στις ζούγκλες της Βόρειας Αμερικής και είναι ο βασιλιάς του καμουφλάζ. Πρόκειται για τον γυμνοσάλιαγκα – μπανάνα, που εκτός από το μεγαλύτερο είδος γυμνοσάλιαγκα, είναι ίσως και το καλύτερα καμουφλαρισμένο, αφού προστατεύεται από τους θηρευτές μιμούμενος την μπανανόφλουδα!

Ο Ariolimax columbianus, γνωστός και ως γυμνοσάλιαγκας – μπανάνα (banana slug) λόγω της εμφάνισής του, ζει σε δασώδη μέρη των ακτών της Βόρειας Αμερικής, από την Αλάσκα μέχρι την Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια. Το όνομα «μπανάνα» προέρχεται από τον παράξενο χρωματισμό, το σχήμα και την υφή του ζώου, το οποίου μιμείται τέλεια τις μπανανόφλουδες, με αποτέλεσμα να γλυτώνει από επιθέσεις, μιας και δεν έχει τη δυνατότητα να... τρέξει (διανύει μόλις 17 εκατοστά το λεπτό), ενώ δεν το βοηθάει και το μέγεθός του να κρυφτεί, αφού είναι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος γυμνοσάλιαγκας παγκοσμίως (ένα ενήλικο άτομο φτάνει τα 25 εκατοστά).

Είναι κυρίως χορτοφάγος, όπως τα περισσότερα σαλιγκάρια, ωστόσο ενίοτε είναι και σαρκοφάγος ενώ συμβάλλει και στην αποσύνθεση νεκρών ζώων. Παράλληλα, βοηθάει και στην αναπαραγωγή των φυτών με έναν περίεργο τρόπο, αφού καθώς τρέφεται με αυτά, σκορπάει τους σπόρους. Ωστόσο δεν είναι και υπόδειγμα γονιού, αφού αμέσως μόλις γεννήσει θάβει τα αυγά του και στη συνέχεια τα εγκαταλείπει, αφήνοντας τα νεογνά να επιβιώσουν μόνα τους.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν το παράξενο γυμνοσάλιαγκα – μπανάνα με το εκπληκτικό καμουφλαζ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ