Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για τις επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου - iefimerida.gr

Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για τις επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος και μέσα σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τις επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκαν την Παρασκευή και αφορούν στις προαπαιτούμενες δράσεις του μνημονίου.

Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων το καθεστώς συνταξιοδότησης των υπάλληλων της Βουλής, την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης για την ανταλλαγή ομολόγων, τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες εποπτείας υπουργείων και Δημοσίου, και την απελευθέρωση των αγορών ενώ από την επιτροπή αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με την διαδικασία του κατεπείγοντος ασκώντας σκληρή κριτική περί «κοινοβουλευτικής εκτροπής», αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα να ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο χωρίς αντιρρήσεις.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, ρυθμίζεται και η μισθολογική εξίσωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών καθώς και η συνταξιοδοτική εξίσωσή τους με τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστούν τη Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει η ομάδα Εργασίας του Eurogroup για την έγκριση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ