Αντιδράσεις για την τοποθέτηση επιτρόπων στα υπουργεία - iefimerida.gr

Αντιδράσεις για την τοποθέτηση επιτρόπων στα υπουργεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αναταραχή στην κυβέρνηση προκαλεί η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα για τοποθέτηση Επιτρόπων σε κρίσιμα υπουργεία. Την ίδια ώρα, υπουργοί και βουλευτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στο περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με το Μέγαρο Μαξίμου να φοβάται τώρα ...παραιτήσεις.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη στο Mega. «Δε νομίζω πως θα υπάρξει ένας ξένος που θα έρθει στο υπουργείο και θα μου πει αν θα δώσω ή όχι τα λεφτά στους αγρότες», δήλωσε, απαντώντας 'βεβαίως' στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί σε τέτοια περίπτωση. «Μεταφορά τεχνογνωσίας από το εξωτερικό, ναι, πρώτος θα τη δεχθώ και θα την εφαρμόσω. Να έρθει όμως ένας 'μπάστακας' έξω από το γραφείο μου και να λέει πού πάνε τα χρήματα, ενώ τους στόχους τους έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα, δεν το αποδέχομαι», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας από την πλευρά του στο 'Εθνος της Κυριακής', ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου, σημειώνοτας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αναγκαία για να διορθώσουν στρεβλώσεις τριάντα ετών. Παραδεχόμενος πάντως ότι «οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός», υποστήριξε πως «οφείλουμε μία μεγάλη συγγνώμη στον λαό», αναγνωρίζοντας ως 'δικαιολογημένη' τη λαϊκή δυσφορία, την κοινωνική ένταση και το αίσθημα αδικίας. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος», λέει, αφού «επιχειρούμε μία διόρθωση σε συσσωρευμένες στρεβλώσεις 30 ετών, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε μία νέα πορεία'.

Την ίδια στιγμή, με υπουργούς να αναμένεται να καταθέσουν σοβαρές ενστάσεις εντός του αυριανού άτυπου υπουργικού συμβουλίου και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με το 'όπλο παρά πόδα', το Μέγαρο Μαξίμου, φοβάται μπαράζ παραιτήσεων, με τις σχετικές προθέσεις να διαμηνύονται όλο και συχνότερα στην ηγεσία της κυβέρνησης. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επανέρχεται με έντονο τρόπο στο προσκήνιο, και ψυχανεμιζόμενος την πιθανή εξέλιξη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σπεύδει να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εκτός, αλλά και εντός του κυβερνώντος κόμματος. «Όποιος οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, είναι σαν να τις δίνει την τελευταία σπρωξιά στον γκρεμό», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Real News, θυμίζοντας και την πρόσφατη δέσμευση του πρωθυπουργού στο Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών προ δεκαημέρου ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013. Ερωτηθείς για την επικείμενη διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο ίδιος αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας, υποστηρίζοντας με νόημα ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. 'Καλοπιάνει' δε, τους 'πράσινους' βουλευτές, τονίζοντας ότι τους αξίζει τιμή, αφού δεν υπάρχει δυσκολότερη περίοδος στη σύγχρονη ιστορία για να είσαι μέλος της Βουλής όπως και της κυβέρνησης. Ο κ.Ραγκούσης επιτίθεται τέλος στη ΝΔ για τη στάση της, καταλογίζοντας στον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά ότι βάζει το προσωπικό και μικροκομματικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό. «Την ώρα της πυρκαγιάς είναι αδιανόητο να προτείνει συναίνεση ο πυροσβέστης και να την αρνείται ο εμπρηστής», λέει χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας παράλληλα αναδρομικό έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, ακόμα και αν σήμερα δεν υπάρχουν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ