Ποιοι θα αποφασίσουν για την ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε της Βενετίας - iefimerida.gr

Ποιοι θα αποφασίσουν για την ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε της Βενετίας

Ποιοι θα γνωμοδοτήσουν για την ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε της Βενετίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σύνθεση της γνωμοδοτικής επιτροπής η οποία θα αξιολογήσει τις καλλιτεχνικές προτάσεις για την ελληνική εκπροσώπηση στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Την επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε, θα αποτελούν ο τεχνοκριτικός Χρήστος Ιωακειμίδης, ο καθηγητής ζωγραφικής και αντιπρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους, η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Αννα Καφέτση, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης Μαρία Μαραγκού, καθώς και η Ξένια Καλπακτσόγλου, διευθύντρια της Athens Biennale, ενώ στις συνεδριάσεις της επιτροπής θα παρίσταται (χωρίς δικαίωμα ψήφου) και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εικαστικών Τεχνών Γιώργος Καλαμαντής.

Θέμα της φετινής Μπιενάλε της Βενετίας που θα γίνει από την 1η Ιουνίου έως τις 24 Νοεμβρίου 2013 είναι το «The Encyclopedic Palace» και πραγματεύεται τους τρόπους με τους οποίους οι εικόνες χρησιμοποιούνται για την οργάνωση της γνώσης και τη διαμόρφωση της εμπειρίας μας από τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ