Ρωσία: Θα δοθούν για υιοθεσία στις ΗΠΑ τα παιδιά για το οποία έχει ήδη βγει απόφαση - iefimerida.gr

Ρωσία: Θα δοθούν για υιοθεσία στις ΗΠΑ τα παιδιά για το οποία έχει ήδη βγει απόφαση

Θα δοθούν για υιουθεσία στις ΗΠΑ τα παιδιά από τη Ρωσία για το οποία έχει ήδη βγ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα δοθούν για υιοθεσία στις ΗΠΑ τα ορφανά παιδιά από τη Ρωσία για τα οποία είχε ήδη εγκριθεί η υιοθεσία τους με δικαστική απόφαση, προτού τεθεί σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει στους Αμερικανούς τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία

Τη διευκρίνιση αυτή έκανε την Παρασκευή ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Στις περιπτώσεις που υπήρξε δικαστική απόφαση, τα παιδιά θα φύγουν για τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Στις περιπτώσεις που δεν υπήρξε ακόμη (δικαστική απόφαση), δεν θα φύγουν», πρόσθεσε.

Ο εντεταλμένος του Κρεμλίνου για τα δικαιώματα του παιδιού, Πάβελ Αστάκοφ, είχε δηλώσει στα τέλη Δεκεμβρίου ότι οι τρέχουσες διαδικασίες υιοθεσίας παιδιών από Αμερικανούς ανέρχονταν σε 52. Σήμερα δήλωσε ότι αυτός ήταν «ένας προκαταρκτικός αριθμός» και ότι αναμένει πιο συγκεκριμένα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας.

Εντείνοντας περαιτέρω την σύγχυση γύρω από τον αριθμό των παιδιών αυτών, το υπουργείο ανακοίνωσε από την πλευρά του στον ραδιοσταθμό «Ηχώ της Μόσχας» ότι για 52 ορφανά υπάρχει ήδη δικαστική απόφαση υπέρ της υιοθεσίας τους, αλλά ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ και δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει περαιτέρω σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ