Εμμανουέλ Ριβά, η σταρ του 1959 πάει για Οσκαρ στα 85 της - iefimerida.gr

Εμμανουέλ Ριβά, η σταρ του 1959 πάει για Οσκαρ στα 85 της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η ίδια γυναίκα. Στη ασπρόμαυρη φωτό η Εμμανουέλ Ρίβα ήταν το 1959 ηρωίδα-σύμβολο στην ταινία Χιροσίμα αγάπη μου. Τώρα, σε ηλικία 85 ετών, με την ταινία «Η αγάπη χάνεται» είναι υποψήφια για Οσκαρ.

Η ταινία «Αγάπη» του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε, που έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, απέσπασε το Σαββατοκύριακο το βραβείο καλύτερης ταινίας για το 2012, ενώ η πρωταγωνίστριά του Εμανουέλ Ριβά, 85 ετών, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός από την Εθνική Ένωση Κριτικών του αμερικανικού κινηματογράφου.

Ο Χάνεκε αναδείχθηκε επίσης ως ο καλύτερος σκηνοθέτης από την θρυλική ένωση, που έχει έδρα της τη Νέα Υόρκη και συγκροτείται από τους 60 πιο σημαντικούς κριτικούς της Έβδομης Τέχνης στις ΗΠΑ, οι οποίοι εργάζονται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη χώρα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η ταινία –που φέρεται ως μία από τις επικρατέστερες για το Όσκαρ καλλίτερης ξένης ταινίας, τιμήθηκε με την ύπατη αναγνώριση στα 25α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, έχοντας αποσπάσει τα αριστεία καλλίτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, Α' ανδρικού ρόλου (Ζαν-Λουΐ Τρεντινιάν) και Α' γυναικείου ρόλου.

Η ταινία, που αφηγείται την ιστορία ενός ζεύγους 80χρονων ο έρωτας των οποίων δοκιμάζεται καίρια από την αρρώστια, βραβεύθηκε επίσης τον Δεκέμβριο από τους κριτικούς στο Λος Άντζελες.

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ θα ανακοινωθούν αυτήν την Πέμπτη, ενώ η τελετή απονομής των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Χόλιγουντ.

Η Εμμανουέλ Ριβά γεννήθηκε στη Γαλλία το 1927 και έπαιξε κυρίως στο θέατρο. Εγινε σταρ το 1959 όταν ο σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ της ζήτησε να παίξει στην ταινία Χιροσίμα, αγάπη μου. Ηταν και ο πρώτος της ρόλος. Το σενάριο είχε γράψει η κορυφαία γαλλίδα συγγραφέας Μαργκερίτ Ντιράς και η Εμμανουέλ Ριβά καθήλωσε τον πλανήτη με την ερμηνεία της στην ταινία όπου υποδυόταν μια ηθοποιό που ερωτεύεται παράφορα έναν ιάπωνα αρχιτέκτονα, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ