Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά της Εθνικής για την Eurobank - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά της Εθνικής για την Eurobank

Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά της Εθνικής για την Eurobank
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άρχισε από σήμερα η δημόσια προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να αγοράσει την Eurobank, με το χρονικό περιθώριο που δίνεται στους μετόχους της Eurobank να είναι πέντε εβδομάδες (μαζί με άλλες δύο εβδομάδες παράτασης).

Ειδικότερα, οι μέτοχοι της Eurobank, έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να αποδεχτούν την πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, ενώ δύο εργάσιμες ημέρες μετά το πέρας της περιόδου αποδοχής θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της πρότασης, με τη διαπραγμάτευση των νέων μετόχων να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου.

Η δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, προβλέπει ανταλλαγή 58 μετοχών για κάθε 100 της Eurobank, ενώ οι μέτοχοι που κατέχουν το 43,6% των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε διάθεση των μετοχών τους.

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, από τις 11 Ιανουαρίου και για όλο το διάστημα της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης της, το Πληροφοριακό Δελτίο καθώς και οι Δηλώσεις Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης θα διατίθενται δωρεάν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ