Η Rolls Royce αλλάζει - Αυτά είναι τα νέα της αγαλματίδια [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Rolls Royce αλλάζει - Αυτά είναι τα νέα της αγαλματίδια [εικόνες]

Η Rolls Royce αλλάζει - Αυτά είναι τα νέα της αγαλματίδια [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μεγάλες αλλαγές προχώρησε η γνωστή κατασκευάστρια εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων Rolls Royce, αφού μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε να αλλάξει το «Spirit of Ecstasy», το αγαλματίδιο σήμα κατατεθέν που κοσμεί τη γρίλια του ψυγείου των μοντέλων της.

Φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει το σχέδιο του αγαλματιδίου, αφού τόσα χρόνια υπήρξε χαρακτηριστικό έμβλημα των πολυτελών μοντέλων της εταιρίας. Όμως θα αλλάξει το υλικό του, αφού πρόσφατα η Rolls Royce παρουσίασε τρεις καινούριες εκδοχές: Η πρώτη είναι πολυκαρβονική και κοσμούσε το πρωτότυπο της 101EX που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 2006, ενώ τα άλλα δύο είναι από πολυτελή μέταλλα: ένα επίχρυσο κι ένα από ατόφιο ασήμι.

Η Ιστορία πίσω από το «Spirit of Ecstasy»: Το σήμα κατατεθέν της μάρκας είναι δείγμα της μόδας στις αρχές του αιώνα η οποία πρόσταζε τη διακόσμηση των καπό με πρωτότυπα εμβλήματα. Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Rolls Royce, Κλωντ Τζόνσον ανέθεσε σε έναν νεαρό φοιτητή Καλών Τεχνών, τον Τσαρλς Σάικς να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό. Το αποτέλεσμα ήταν το γνωστό αγαλματίδιο, εμπνευσμένο από την ιστορία της Ελέανορ Θόρτον, ερωμένης του Λόρδου του Μπελιέ, πρωτοπόρου της αυτοκίνησης. Οι γονείς του Λόρδου δεν του επέτρεψαν να παντρευτεί την ταπεινής καταγωγής Ελέανορ, η οποία τελικά χάθηκε σε ναυάγιο το 1915 ανοιχτά της Κρήτης. Το αγαλματίδιο της εταιρίας απεικονίζει την Ελέανορ με τα ρούχα της να ανεμίζουν και παράλληλα παραπέμπει στις γοργόνες που κοσμούσαν τα πειρατικά πλοία, υποδηλώνοντας την γυναικεία ομορφιά και την ταχύτητα.

Η Rolls Royce αλλάζει - Αυτά είναι τα νέα της αγαλματίδια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Rolls Royce αλλάζει - Αυτά είναι τα νέα της αγαλματίδια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Rolls Royce αλλάζει - Αυτά είναι τα νέα της αγαλματίδια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ