Συλλεκτική Shelby Cobra 427 του 1967 ψάχνει αγοραστή [βίντεο] - iefimerida.gr

Συλλεκτική Shelby Cobra 427 του 1967 ψάχνει αγοραστή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εντυπωσιακή γυαλιστερή συλλεκτική Shelby Cobra 427 του 1967 ετοιμάζεται να βγει σε πλειστηριασμό την ερχόμενη εβδομάδα για έναν τυχερό αγοραστή με γερό πορτοφόλι και αδυναμία στην '60s αισθητική.

Εκτός από το πανάλαφρο σασί έχει και έναν κινητήρα εντυπωσιακός για την Ιστορία της Ford. Ο αρχικός κινητήρας 289 των 4,7 λίτρων είχε προβλήματα απόδοσης και αξιοπιστίας κι έτσι ο μηχανικός Κεν Μάιλς που κατασκεύασε το μοντέλο αυτό, έψαξε για ένα πιο ισχυρό μοτέρ με λιγότερα θέματα προς επίλυση και κατέληξε στην παραδοσιακή λύση του χυτοσιδηρένιου μπλοκ 427 με κυβισμό 7,0 λίτρα!

Συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις 29 αυτοκίνητα με ημι-αγωνιστικές προδιαγραφές για να ανταγωνιστούν τις Ferrari στο πρωτάθλημα FIA GT, ενώ δημιουργήθηκαν άλλα 55 σασίαποτα οποία ορισμένα πουλήθηκαν σε ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες κι άλλα έγιναν road edition, παίρνοντας τον τιμητικό τίτλο από τη Shelby ως «το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί».

Η συγκεκριμένη Cobra θα βγει σε πλειστηριασμό στις 18 Ιανουαρίου στην Αριζόνα από την RM Auctions και η τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ 1,4 και 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά αξίζουν λόγω της σπανιότητας του μοντέλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ