Αυξάνεται το πλαστό χρήμα στη Γερμανία - iefimerida.gr

Αυξάνεται το πλαστό χρήμα στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δεδομένα για την κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στη γερμανική αγορά δημοσίευσε η Bundesbank, τα οποία δείχνουν ανησυχητική αύξηση, αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου Deutsche Velle.

41.500 πλαστά χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν από την αστυνομία τα καταστήματα λιανικής πώλησης και τις τράπεζες μέσα στο 2012, αποκάλυψε η γερμανική κεντρική τράπεζα χθες Πέμπτη, κάνοντας λόγο για αύξηση της τάξεως του 6.1% σε σχέση με το 2011.

Πρόκειται κυρίως για χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η οικονομική ζημιά σε ετήσια βάση παραμένει ακόμη σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (2.000.000 ευρώ).

Το γεγονός αυτό ενισχύει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη λήψη περαιτέρω μέτρων ασφάλειας 11 χρόνια μετά την εισαγωγή του ευρώ, όπως λόγου χάρη την κυκλοφορία ασφαλέστερων χαρτονομισμάτων που θα φέρουν νέα εξελιγμένα υδατογραφήματα και ολογράμματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ